UEFA atsuka nugarą Rusijai: Sankt Peterburgas liks be Čempionų lygos finalo

Šią gegužę Sankt Peterburge turėjęs vykti UEFA Čempionų lygos finalas nebebus rengiamas Rusijoje. Nors šios žinios UEFA oficialiai dar nepranešė, tačiau informaciją patvirtina ne vienas užsienio naujienų portalas.

Ketvirtadienį UEFA viešai pasmerkė Rusijos karinius veiksmus prieš Ukrainą ir teigė, kad labai rimtai stebi esamą situaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Ketvirtadienį UEFA viešai pasmerkė Rusijos karinius veiksmus prieš Ukrainą ir teigė, kad labai rimtai stebi esamą situaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 9:16 PM

„Associated Press“ praneša, kad šią žinią UEFA oficialiai turėtų pranešti penktadienį, po įvyksiančio Vykdomojo komiteto posėdžio.

Ketvirtadienį UEFA viešai pasmerkė Rusijos karinius veiksmus prieš Ukrainą ir teigė, kad labai rimtai stebi esamą situaciją.

„UEFA pritaria dideliam tarptautinės bendruomenės susirūpinimui dėl Europoje besiformuojančios saugumo padėties ir griežtai smerkia tebevykstančią Rusijos karinę invaziją į Ukrainą“, – teigiama oficialiame pranešime.

UEFA vadovams ant svarstyklių teks dėti ne tik moralinį, bet ir finansinį klausimą, nes Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ yra viena iš pagrindinių šios organizacijos rėmėjų.

Lrytas.lt primena, kad ketvirtadienį Gelzenkircheno „Schalke 04“ ekipa paskelbė nutrauksianti visas sąsajas su „Gazprom“.

Pasaulinė futbolo bendruomenė tikisi, kad panašių veiksmų penktadienį imsis ir UEFA.

Primename, kad ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį Vladimiro Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.