Ukrainos įvykiai sukrėtė ir V. Dambrauską: „Joks sveiko proto žmogus negali pateisinti šių veiksmų“ Ukraina sulaukė palaikymo UEFA turnyrų rungtynėse

Ketvirtadienį prasidėjusi plataus masto Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainą nepaliko abejingų ir sporto pasaulyje. Vos prasidėjus puolimui viešą kritiką Kremliaus režimui išreiškė Ukrainos futbolininkai, o netrukus prie jų prisijungė ir kiti sporto bendruomenės žmonės.

Valdas Dambrauskas<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Dambrauskas<br>T.Bauro nuotr.
„Barcelona“ ir „Napoli“ futbolininkai prieš UEFA Europos lygos dvikovą nusifotografavo prie plakato, kuriame rašoma „Sustabdykite karą“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Barcelona“ ir „Napoli“ futbolininkai prieš UEFA Europos lygos dvikovą nusifotografavo prie plakato, kuriame rašoma „Sustabdykite karą“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-25 13:05

Portalas lrytas.lt jau aprašė apie Eurolygos visuomenės reakcijas apie prasidėjusį karą Ukrainoje.

Palaikymą Ukrainai išreiškė ketvirtadienį vykusių UEFA tarptautinių turnyrų kovose rungtyniavę klubai.

„Barcelona“ ir „Napoli“ futbolininkai prieš UEFA Europos lygos dvikovą nusifotografavo prie plakato, kuriame rašoma „Sustabdykite karą“.

UEFA konferencijų lygos rungtynėse kovojusi Prahos „Slavia“ ekipa nusprendė paremti Ukrainą apšilimo metu ir dvikovai ruošėsi vilkėdami geltonus marškinėlius.

Rusijos veiksmus pasmerkė ir Kroatijoje dirbantis Lietuvos treneris Valdas Dambrauskas.

Šiuo metu Splito „Dinamo“ ekipą treniruojantis futbolo specialistas ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu sunkiai rinko žodžius.

„Tai labai liūdna diena mums ir visam pasauliui. Joks sveiko proto žmogus negali pateisinti šių veiksmų. Visos mano maldos šiuo metu yra su Ukrainos žmonėmis“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

Primename, kad ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.