Lenkija nežada žaisti pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynių su kraują praliejusia Rusija Pritarė ir R. Lewandowkis

Rusijai nesiliaujant lieti kraujo Ukrainoje, savo žodį tarė Lenkijos futbolo asociacija. Lenkai teigia, kad nežais atrankos į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą rungtynių su Rusijos rinktine.

Lenkijos rinktinės vedlys Robertas Lewandowkis.<br>AFP/Scanpic.com nuotr.
Lenkijos rinktinės vedlys Robertas Lewandowkis.<br>AFP/Scanpic.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:47 PM

Šią informaciją šeštadienį oficialiai pranešė Lenkijos futbolo asociacijos vadovas Cezary Kulesza.

Lenkija ir Rusija atrankos į pasaulio pirmenybes varžybas turėjo žaisti Rusijoje, kovo 24 dieną. Pagal atrankos sistemą šios poros nugalėtoja dėl bilieto į čempionatą turėjo susigrumti su Švedijos ir Čekijos rinktinių poros nugalėtojais.

Vis dėlto, kol liejamas kraujas, Lenkija nusprendė atsukti nugarą futbolui ir nežengti į aikštę su Rusijos žaidėjais.

„Nereikia žodžių, reikia veiksmų. Po Rusijos Federacijos agresyvios invazijos į Ukrainą, Lenkijos futbolo rinktinė neketina žaisti atrankos rungtynių su Rusija.

Tai yra vienintelis teisingas sprendimas kalbamės su (Švedijos) ir (Čekijos) futbolo federacijomis, kad pateiktume bendrą pozicija FIFA“, – rašoma Lenkijos futbolo asociacijos vadovo tviteryje.

Šią žinią palaiko ir Lenkijos rinktinės vedlys Robertas Lewandowkis, kuris antrino futbolo asociacijos vadovui socialinėje erdvėje.

Penktadienį UEFA nusprendė, kad Rusijos teritorijoje nebebus galima rengti jokių oficialių tarptautinių tiek klubinių, tiek rinktinės varžybų. UEFA taip pat atėmė Čempionų lygos finalo šeimininkės teisę iš Rusijos (Sankt Peterburgo), o finalą perkėlė į Paryžių.

FIFA ketvirtadienį pranešė, kad atidžiai stebi situaciją, o institucijos prezidentas Gianni Infantino teigė, kad su kitais FIFA vadovais spręs, ką daryti dėl artėjančių pasaulio čempionato atrankos rungtynių.

Ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.