FIFA ir UEFA nusprendė – Rusijos komandų ir rinktinių jų turnyruose nebus UEFA nutraukė partnerystę su „Gazprom“

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) nusprendė, kad Rusijos komandas bei rinktinė negalės dalyvauti FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose.

 FIFA ir UEFA nusprendė – Rusijos komandų ir rinktinių jų turnyruose nebus<br> AP/SCanpix nuotr.
 FIFA ir UEFA nusprendė – Rusijos komandų ir rinktinių jų turnyruose nebus<br> AP/SCanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 7:43 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 8:35 PM

Tai reiškia, jog 2022 metų pasaulio futbolo čempionate Rusijos rinktinė nesivaržys, o karą Ukrainoje sukėlusios šalies klubai nežais nei Čempionų lygoje, nei Europos lygoje, nei Europos konferencijų lygoje.

Pranešimo metu futbolo federacijos išreiškė palaikymą Ukrainai ir jos žmonėms.

UEFA pirmadienį dėl Rusijos invazijos į Ukrainą nutraukė partnerystę su Rusijos valstybine energetikos milžine „Gazprom“, kuri buvo viena iš pagrindinių jos rėmėjų, pranešė organizacija.

„Sprendimas įsigalioja nedelsiant“, – sakė UEFA, nutraukusi sutartį, kuri turėjo galioti iki 2024 metų ir, o jos vertė kaip manoma, siekė apie 40 mln. eurų per metus.

Lrytas.lt primena, kad penktadienį buvo nuspręsta, jog Rusija turės žaisti Rusijos futbolo asociacijos vardu ir negalės naudoti savo vėliavos bei himno.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.