Rusijai – raudona kortelė: pašalinta iš pasaulio mažojo futbolo čempionato, nors tikėjosi ginti titulą

Tarptautinė mažojo futbolo (socca) federacija (ISF) pranešė, kad dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą buvo priimtas sprendimas, jog 2022 metų mažojo futbolo pasaulio čempionate nebus leista dalyvauti Rusijai.

 Rusija pašalinta iš čempionato.<br> ISF nuotr.
 Rusija pašalinta iš čempionato.<br> ISF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 2:00 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 2:03 PM

2022 metų „socca“ pasaulio čempionatas, kuriame varžysis ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinė, vyks birželio mėnesį Meksikoje.

Rusijos mažojo futbolo rinktinė laimėjo pastarąjį pasaulio čempionatą 2019 metais Kretoje.

Dėl pandeminės situacijos kelis kartus mažojo futbolo pasaulio čempionatas jau buvo atidėtas, o šiais metais Rusija turėjo ginti čempionų vardą, bet to padaryti jau negalės.

„ISF priėmė sprendimą atšaukti Rusijos mažojo futbolo rinktinės kvietimą varžytis 2022 metų pasaulio čempionate Meksikoje. Nors mes ir suprantame, kad pati Rusijos komanda gali nepalaikyti savo šalies valdžios veiksmų, bet mes manome, kad būtų neteisinga kaip nors pritarti Rusijos vyriausybės veiksmams, leidžiant vienai iš savo atstovaujančių komandų žaisti tarptautinėse varžybose arba prašyti kitų šalių žaisti su Rusijos rinktine, o tai savaime gali paskatinti kitas šalis pasitraukti iš turnyro“, – savo pranešime rašė ISF.

Lietuvos mažojo futbolo asociacija palaiko tokį ISF sprendimą ir dar kartą išreiškia savo palaikymą visai Ukrainai, jos valdžiai ir gyventojams.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.