Rusijos futbolui – lenkus palaikančių anglų panieka: nežais su jokiomis rusų komandomis Laukiama naujų UEFA sankcijų

Lenkijos futbolo sąjunga sekmadienį griežtai sukritikavo FIFA dėl „nepriimtino“ sprendimo versti juos žaisti su Rusija pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Tvirtą poziciją išlaikantys lenkai sekmadienį vakare sulaukė ir futbolo tėvynės palaikymo.

 Lenkijos rinktinės kapitonas Robertas Lewandowskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lenkijos rinktinės kapitonas Robertas Lewandowskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 9:48 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 10:17 AM

Anglijos futbolo federacija (FA) paskelbė oficialų pranešimą, kad boikotuos visas būsimas rungtynes su Rusija.

„Dėl solidarumo su Ukraina ir smerkdami Rusijos žiaurumus patvirtiname, kad artimiausioje ateityje nežaisime su Rusija jokiose tarptautinėse varžybose. Tai apima bet kokias bet kokio lygio rungtynes“, – rašoma pranešime.

Taip anglai prisijungė prie Lenkijos, Švedijos bei Čekijos, kurios boikotuoja atrankos rungtynes su Rusija.

Tuo metu Prancūzija reikalauja, kad Rusija būtų pašalinta iš atkrintamųjų varžybų dėl patekimo į pasaulio čempionatą Katare.

„Sporto pasaulis, o ypač futbolas, šiuo metu negali likti neutralus“, – sakė Prancūzijos federacijos prezidentas Noelis Le Graetas. 

Manoma, kad UEFA pirmadienį paskelbs naujas sankcijas Rusijai.

Atėmusi UEFA Čempionų lygos finalą Europos organizacija ketina nutraukti bendradarbiavimą su „Gazprom“ ir sustabdyti klubų bei Rusijos atstovavimą UEFA globojamose varžybose.

Nuobauda dabar bus skirta tik Maskvos „Spartak“, turėjusiam žaisti Europos lygos aštuntfinalyje su „Leipzig“.

„Neįsivaizduoju, kad Rusijos komandos galėtų dalyvauti kokiame nors sporto renginyje“, – sakoma UEFA viceprezidento lenko Zbigniewo Bonieko pranešime.

Skelbdama apie savo sankcijas FIFA pareiškė, kad jos atitinka tas, kurias rekomendavo Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), kuris paragino iš Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos, atimti visus renginius, kurie dar nebuvo perkelti.

Lenkija atmetė siūlymą su rusais žaisti neutralioje aikštėje.

„FIFA sprendimas yra visiškai nepriimtinas, – parašė PZPN prezidentas Cezary Kulesza. – Mūsų pozicija išlieka nepakitusi: Lenkijos rinktinė nežais su Rusija, kad ir koks būtų komandos pavadinimas.

Pasirodymas rungtynėse su Rusijos rinktine būtų gėdingas poelgis ne tik mūsų žaidėjams, bet ir visai futbolo bendruomenei, o tai prieštarautų solidarumui su Ukrainos tauta.“

Švedijos ir Čekijos futbolo asociacijos irgi pareiškė, kad laikysis pozicijos nežaisti su Rusija, jei ji įveiktų Lenkiją.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.