Maskvos „Lokomotiv“ ekipos treneris protestuodamas prieš Rusijos pradėtą karą palieka klubą

Maskvos „Lokomotiv“ futbolo klubo vyriausiasis treneris Markus Gisdolas reaguodamas į Rusijos sukeltą karą nusprendė palikti klubą.

 Maskvos „Lokomotiv“ ekipos treneris protestuodamas prieš Rusijos pradėtą karą palieka klubą<br> imago images/Sportfoto Rudel/Scanpix nuotr.
 Maskvos „Lokomotiv“ ekipos treneris protestuodamas prieš Rusijos pradėtą karą palieka klubą<br> imago images/Sportfoto Rudel/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 2:58 PM

Kalbėdamas su „Bild“ vokietis teigė, jog yra įsitikinęs, kad priima teisingą sprendimą.

„Futbolo trenerio darbas yra pats geriausias pasaulyje. Tačiau negaliu dirbti šio darbo šalyje, kurios vadovas viduryje Europos užpuolė kitą šalį.

Tai nesutampa su mano vertybėmis ir dėl nusprendžiau atsistatydinti iš Maskvos „Lokomotiv“ ekipos vyr. trenerio pareigų.

Negaliu treniruoti žaidėjų Maskvoje, kai už kelių kilometrų nuo manęs yra dalijami įsakymai, dėl kurių kenčia visos šalies žmonės. Tai yra mano asmeninis sprendimas ir esu įsitikinęs, jog jis yra teisingas“, – kalbėjo treneris.

Lrytas.lt primena, kad pirmadienį Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) nusprendė, kad Rusijos komandas bei rinktinė negalės dalyvauti FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.