FIFA raginama atnaujinti perėjimų langą ir suteikti žaidėjams Rusijoje galimybę išvykti

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) siūlo, kad žaidėjams norintiems palikti Rusiją dėl pradėto karo Ukrainoje turėtų būti skubiai atnaujintas perėjimų langas.

 FIFA raginama atnaujinti perėjimų langą ir suteikti žaidėjams Rusijoje galimybę išvykti<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 FIFA raginama atnaujinti perėjimų langą ir suteikti žaidėjams Rusijoje galimybę išvykti<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 7:56 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 7:57 PM

Lenkijos futbolo asociacija, kuri nuo karo pradžios priešinosi nuolatiniam Rusijos dalyvavimui tarptautinėse varžybose, raštu kreipėsi į FIFA, pateikdama pasiūlymą dėl šimtų žaidėjų žaidžiančių Rusijos klubuose.

Ukrainos saugas Jaroslavas Rakitskyi paliko Sankt Peterburgo „Zenit“, o manoma, kad jo pavyzdžiu paseks ir kiti žaidėjai. Šią savaitę iš savo pareigų taip pat pasitraukė Maskvos „Lokomotiv“ treneris Markusas Gisdolas ir „Krasnodaro“ treneris Danielis Farke. Abu treneriai savo sprendimus pagrinde Rusijos sukeltu karu Ukrainoje.

Įvedus pasaulines sankcijas, rublio vertė krito ir dėl to kai kurie klubai sunkiai išmoka žaidėjams atlyginimus, kadangi sutartys įprastai sudaromos eurais. Kai kurių aukšto lygio žaidėjų kontraktai gali būti atšaukti, tačiau atnaujintas perėjimų langas suteiktų galimybę visiems žaidėjams derėtis dėl sandorių kitur.

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas pareiškė, kad karas yra „baisiausia situacija“ ir kad konflikto „beprotybė“ turi baigtis.

„48 valandas kalbėjausi telefonu su Ukrainos klubais ir treneriais, kad juos išvestų iš šalies. Man sunku paaiškinti, kokie liūdni buvo tie pokalbiai. Vienas iš Ukrainą palikusių žaidėjų atvyko pas mane į namus, kitas – šiandien. Jie pasakojo man apie savo vaikus ir apie bombas, sprogusias šalia jų namų. Didžiuojuosi mūsų futbolo šeima, kad mes kartu susitelkėme, jog padarytume tai ką reikia. Futbolo dalis. Tikrai sunku pasakyti, kas bus rytoj, bet šis karas turi liautis, ši beprotybė turi liautis“, – kalbėdamas su „Financial Times Business of Football Summit“ sakė A.Čeferinas.

UEFA prezidentas teigė, kad „neįmanoma“ pasakyti, kokiomis aplinkybėmis draudimai Rusijos futbolui gali būti atšaukti.

„Kol kas jie lieka ir mes laukiame, kol ateis taika. Futbolas yra tikriausiai mažiausiai svarbus dalykas“, – teigė A.Čeferinas.

UEFA jau perkėlė Čempionų lygos finalą į Paryžių iš Sankt Peterburgo, nutraukė bendradarbiavimo sutartį su „Gazprom“ ir pašalino visas Rusijos ekipas iš Europos turnyų. Rusija taip pat neteko galimybės dalyvauti FIFA pasaulio futbolo čempionate.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.