A lygos turo anonsas: įdomus derbis ir „Sūduvos“ vizitas pas debiutantus

Netrumpa pertrauka baigėsi – 2022 metų „Optibet A lygos“ sezono 1-ojo turo susitikimai startuos jau šį penktadienį

 A lygos turo anonsas: įdomus derbis ir „Sūduvos“ vizitas pas debiutantus<br> zalgiris.lt nuotr.
 A lygos turo anonsas: įdomus derbis ir „Sūduvos“ vizitas pas debiutantus<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 3:56 PM

Vilniaus „Žalgiris“ – „Jonava“. Kovo 4 dieną 19.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Pirmosios šio sezono rungtynės bus įprasmintos čempiono ir į pirmenybes sugrįžusių jonaviečių susidūrimu.

„Žalgiris“ po baudinių serijos dramatiškai pralaimėjo „Optibet LFF Supertaurėje“, tačiau žaidimo atžvilgiu atrodė gerai pasiruošęs ir surengė nemažai efektingų atakų, kurios pasibaigtų įvarčiais, jei ne puikus Tomo Švedkausko žaidimas. Sostinės komandai dėl traumų nepadėjo Joelis Bopesu ir Kipras Kažukolovas, tačiau solidžiai oficialiame mače debiutavo Petaras Mamičius, o Mario Paveličius gerai atrodė žaisdamas vidurio gynėju. Šios dvi komandos buvo susidūrusios kontroliniame mače – tada 5:1 nugalėjo žalgiriečiai. Tokio triuškinamo rezultato sunku tikėtis, bet „Žalgiris“ yra itin akivaizdus mačo favoritas.

„Jonava“ nuo tų kontrolinių rungtynių yra nemenkai pasikeitusi, į komandą atvyko legionieriai iš Japonijos, Argentinos, Brazilijos ir Kolumbijos. Pasirengimo mačų ciklas buvo gana kuklus ir nepasižymėjo gerais rezultatais, tačiau didžiosios dalies naujokų tada klube dar nebuvo. Didžiausią grėsmę „Žalgiriui“ turėtų kelti buvęs „Panevėžio“ puolėjas Sebastianas Vasquezas ir praėjusiame sezone „Optibet Pirmoje lygoje“ rezultatyviai rungtyniavęs Marius Ganusauskas. Vis tik atsilaikyti su nesusižaidusia gynybos linija bus itin sudėtinga.

Kauno rajono „Hegelmann“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 5 dieną 13 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Andriaus Skerlos ir Roko Garasto vadovaujamų kariaunų derbis – bene įdomiausia „Optibet A lygos“ 1-ojo turo akistata.

„Hegelmann“ ekipa tarpsezoniu atliko gerą darbą ir subūrė gilią sudėtį, su kuria gali pateikti varžovams staigmenų. Į rikiuotę sezono startui sugrįžo Matheusas Marcondele ir Lazaras Sajčičius – realu, kad pastarasis futbolininkas iš Serbijos grieš komandoje svarbiu smuiku. Kontrolinių mačų cikle „Hegelmann“ futbolininkai demonstravo gerus rezultatus ir sieks sėkmingiau pradėti sezoną negu praėjusiais metais. 2021-aisiais Kauno rajono klubas tarpusavio dvikovose su „Kauno Žalgiriu“ iškovojo tik tašką – šią tendenciją bus norima pakeisti jau nuo pirmojo tarpusavio susidūrimo.

„Kauno Žalgiris“ taip pat pagilino sudėtį ir nuo pralaimėjimo Vilniaus „Riteriams“ nepriekaištingai užbaigė kontrolinių dvikovų ciklą. Tiesa, ne visą laiką buvo žaidžiama su pajėgiausiomis komandomis. Pozityvus ženklas žalgiriečiams yra tai, kad starto sudėtyje jau yra matomas pusę praėjusio sezono nežaidęs Gratas Sirgėdas – jo, Divine'o Naah ir Mohamedo Bahlouli trejetas konstruojant atakas atrodo nemažai žadantis. Realiausia, kad sezono starte pamatysime atsargią ir klampią kovą, kuri gali finišuoti lygiu rezultatu.

Gargždų „Banga“ – Telšių „Džiugas“. Kovo 5 dieną 15 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Antrose šeštadienio rungtynėse susigrums praėjusiais metais po 36 taškus surinkusios komandos.

„Banga“ tarpsezoniu gerokai atjaunėjo ir dabartinę sudėtį pristatė jau prieš daugiau negu mėnesį. Joje – nedaug legionierių ir nemenkas akcentas vietiniams futbolininkams. Kada, jei dabartinėje situacijoje, atėjo laikas apie save puolime garsiai pranešti Dariui Zubauskui, Karoliui Žebrauskui ar Ignui Venckui. Šiame mače taip pat netrūks gana įdomių akcentų: „Džiuge“ neįsitvirtinęs Jeffersonas Reisas šiuo metu yra gargždiškių stovykloje, kaip ir vartų sargas Povilas Survila. Realu, kad pastarasis žaidėjas gali pradėti sezoną pagrindinių vartų sargo pozicijoje.

„Džiugui“ kontrolinių mačų serija su „Optibet A lygos“ komandomis nebuvo itin nusisekusi – dažniausiai buvo patiriami pralaimėjimai. Emocingose rungtynėse buvo nusileista būtent ir šeštadienio varžovams, o vizitai Gargžduose ankstesniuose tarpusavio susidūrimuose taip pat įprastai nebūna sėkmingi. „Džiugas“ praėjusiais metais nė sykio nenugalėjo „Bangos“, o svečiuose per visą sezoną laimėjo tik kartą. Su puolėju duetu – Roku Krušnausku bei Aivaru Emsiu – bus siekiama pakeisti šią nemalonią statistiką.

FA „Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 6 dieną 15 val. Šiauliai, „Gytarių“ stadionas.

Pirmenybių debiutantai priims „Optibet LFF Supertaurėje“ triumfavusius sūduviečius.

FA „Šiauliai“ savo gretose vos vieną legionierių – Davidą Aršakianą, kuris pirmą kartą pasirodė kontroliniame mače su „Kauno Žalgiriu“. Tikėtina, kad strategas Mindaugas Čepas šį žaidėją dar kurį laiką mes į kovą nuo atsarginių žaidėjų suolo, kol jis įgaus geresnę sportinę formą. Justas Petravičius, Eligijus Jankauskas ir Deividas Šešplaukis – būtent į šiuos žaidėjus „Sūduvai“ reiks sutelkti didžiausią dėmesį. Taip pat pamatysime, ar M.Čepas į starto sudėtį įtrauks buvusį ilgametį Marijampolės klubo gynėją Algį Jankauską – šiuo metu jam 39-eri.

„Sūduva“ praėjusį šeštadienį papildė savo trofėjų kolekciją, tačiau akiai patrauklaus žaidimo nepademonstravo. Pavyko atsilaikyti tik dėl grubiai neklydusių ir atsargiai žaidusių gynėjų bei įspūdingo Tomo Švedkausko pasirodymo. Vis tik tokį atsargų žaidimą tokiame mače galima pateisinti, o iškovotas titulas suteikė sūduviečiams dar daugiau motyvacijos geriau pasiruošti „Optibet A lygos“ startui. Šiauliuose turėtume pamatyti visai kitokį Kule Mbombo, Marko Pavlovskį ar Olivier Rommensą, tad „Sūduva“ yra mačo favoritė, bet pakovoti dėl trijų taškų bus sunku.

Vilniaus „Riteriai“ – „Panevėžys“. Kovo 6 dieną 17.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

1-ąjį čempionato turą užbaigs Vilniaus ir Panevėžio komandų mačas.

„Riteriai“ pastaruoju metu nėra pats dėkingiausias varžovas panevėžiečiams, kurie buvo nugalėti tiek kontroliniame mače, tiek ir praėjusiais metais tarpusavio susitikimuose buvo pasirodyta sėkmingiau. Sostinės klubas iki galo dar nėra baigęs komplektuoti sudėties, be to, dalis žaidėjų gydėsi traumas. Svarbiu faktoriumi turėtų tapti Lucasas Diasas – būtent šis brazilas kartu su Mindaugu Grigaravičiumi turėtų imtis iniciatyvos priekyje, kadangi jų komandos draugai dar nerungtyniauja taip stabiliai.

Aukštaitijos sostinės komanda taip pat yra gana panašioje situacijoje, kaip ir „Riteriai“ – ekipos komplektacija vis dar vyksta ir į klubą atvyks dar ne vienas naujokas. „Panevėžio“ kontrolinių rungtynių ciklas buvo gana sėkmingas, tik dviejuose mačuose praleisti įvarčiai, nors žaista su pakankamai pajėgiomis komandomis. „Riteriams“ sieks kelti rūpesčių Elivelto, Ariagnerio Smitho, Jeffrey Sarpongo ir Nasko Milevo ketvertas – jei pavyks šiuos žaidėjus nuslopinti, svečiams pakovoti dėl pergalės bus išties sudėtinga, kadangi atsarginių žaidėjų suolas vis dar nėra toks gilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.