Rusija bando gelbėti savo futbolą: lyg tiesos skleidėjai skundžia FIFA ir UEFA draudimus, įvestus dėl karo su Ukraina

Rusijos futbolo sąjunga (RFU) apskundė sprendimą uždrausti šalies nacionalinėms komandoms dalyvauti visose Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) ir Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) varžybose dėl Maskvos pradėtos invazijos į Ukrainą, antradienį pranešė aukščiausios instancijos tarptautinis sporto teismas.

FIFA ir UEFA nusprendė, kad Rusija negalės dalyvauti jokiose tarptautinėse varžybose.<br>AP/SCanpix nuotr.
FIFA ir UEFA nusprendė, kad Rusija negalės dalyvauti jokiose tarptautinėse varžybose.<br>AP/SCanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 2:09 PM, atnaujinta Mar 9, 2022, 2:10 PM

RFS paprašė Sporto arbitražo teismo (CAS) įšaldyti šiuos draudimus, kad Rusija galėtų sužaisti su Lenkija 2022 metų Pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes, kurios turėjo būti surengtos kovo 24 dieną.

CAS savo pareiškime nurodė inicijavęs dvi atskiras arbitražo procedūras dėl FIFA ir UEFA žingsnių, taip pat dėl 15 nacionalinių federacijų atsisakymo žaisti prieš rusus.

Teismas pažadėjo artimiausiomis dienomis pateikti daugiau informacijos apie šias procedūras, kai bus priimtas sprendimas dėl kiekvieno RFS skundo.

„Tas mūsų skundas yra svarbus, nes jaučiamės teisūs. Kol kas FIFA sprendimas galioja, tačiau iki to momento, kol savo vertiktą neduos CAS. Jei jis bus teigiamas, visos organizacijos turės vėl atverti duris Rusijai. Dabar mūsų pretenzijas CAS persiuntė visoms 15 federacijų, kurios atsisakė kovoti su Rusija ir prašo argumentuoti sprendimą“, – aiškino RFS advokatė Anna Anceliovič.

Praėjusią savaitę FIFA ir UEFA nusprendė, kad Rusijos komandas bei rinktinė negalės dalyvauti FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose.

Tai reiškia, jog 2022 metų pasaulio futbolo čempionate Rusijos rinktinė nesivaržys, o karą Ukrainoje sukėlusios šalies klubai nežais nei Čempionų lygoje, nei Europos lygoje, nei Europos konferencijų lygoje.

Pranešimo metu futbolo federacijos išreiškė palaikymą Ukrainai ir jos žmonėms.

UEFA pirmadienį dėl Rusijos invazijos į Ukrainą nutraukė partnerystę su Rusijos valstybine energetikos milžine „Gazprom“, kuri buvo viena iš pagrindinių jos rėmėjų, pranešė organizacija.

„Sprendimas įsigalioja nedelsiant“, – sakė UEFA, nutraukusi sutartį, kuri turėjo galioti iki 2024 metų ir, o jos vertė kaip manoma, siekė apie 40 mln. eurų per metus.

Dar vasario 25 dieną buvo nuspręsta, jog Rusijos rinktinės turės žaisti Rusijos futbolo asociacijos vardu ir negalės naudoti savo vėliavos bei himno, tačiau po spaudimo ėmėsi griežtų veiksmų.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.