Dėl sankcijų R. Abramovičiui – smūgis ir „Chelsea“: nebegali parduoti klubo, sustabdyta prekyba bilietais į rungtynes

Ketvirtadienį dar septyni Rusijos oligarchai Didžiojoje Britanijoje sulaukė sankcijų, o Londono „Chelsea“ klubą valdantis Romanas Abramovičius buvo vienas jų.

R. Abramovičius<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
R. Abramovičius<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 12:25 PM, atnaujinta Mar 10, 2022, 12:29 PM

Tai buvo itin skaudus smūgis su įšaldytomis sąskaitom likusiam milijardieriui, bet ir „Chelsea“ klubui, nepaisant fakto, jog klubui buvo suteikta speciali licencija tęsti su futbolo susijusius veiksmus.

The Times žurnalistas Martynas Zigleris praneša, kad „Chelsea“ nebegalės pardavinėti bilietų į rungtynes ir į jas galės pakliūti tik sezono bilietus jau turintys klubo fanai.

Taip pat klubas nebegali prekiauti savo atributika, negali įsigyti naujų žaidėjų, su dabartiniais futbolininkais prasitęsti sutarčių, o rungtynėse nebus leidžiama suteikti maitinimo paslaugų.

Buvo baiminamasi, jog dėl sankcijų futbolininkai negalės gauti atlyginimų, tačiau tokie gandai nepasitvirtino.

Praėjusią savaitę R.Abramovičius pareiškė, kad parduoda klubą, o gautus pinigus paaukos nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms. Visgi, nespėjus atlikti šio sandorio oligarchas nebegali parduoti ir klubo.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.