Lietuvos futbolo A lygoje – trečiasis turas: proga „Jonavai“ pakovoti dėl taškų?

Lietuvos futbolo A lygos čempionatas įsibėgėja – antradienį ir trečiadienį bus sužaisti trys 3-iojo turo mačai.

 A lygos klubai žais trečiojo turo rungtynes.<br> E.Žaldario nuotr.
 A lygos klubai žais trečiojo turo rungtynes.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 5:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2022, 5:44 PM

Kauno rajono „Hegelmann“ – „Panevėžys“. Kovo 15 dieną 18 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Turas prasidės įdomiu maču, kurio rezultatą nuspėti yra itin sudėtinga.

„Hegelmann“ ekipa puikiai pradėjo sezoną: per du mačus pelnė 6 įvarčius, iškovojo tiek pat taškų ir yra vienintelė komanda, šiame sezone dar nepraradusi taškų. Vyr. trenerį Andrių Skerlą turėtų džiuginti tai, jog įvarčius pelnė beveik visi atakuojantys žaidėjai. Vis tik yra ir netekčių – 1-ajame ture traumą patyrė Lukas Čerkauskas, o Matheusas Marcondele negalėjo baigti dvikovos Jonavoje. Praėjusiame sezone mėlynai balti tarpusavio mačuose laimėjo kartą ir sykį sužaidė lygiosiomis, tačiau naujas sezonas – nauja istorija.

„Panevėžys“ praėjusią savaitę džiaugėsi „darbine“ pergale prieš „Kauno Žalgirį“ ir toliau tęsia labai nelengvą kovo mėnesio tvarkaraštį. Aukštaitijos sostinės komandai kurį laiką negalės padėti traumą patyręs Chrysovalantis Kozoronis, bet jo poziciją galės užimti debiutui jau pasiruošęs brazilas Wandersonas. Panevėžiečiai kol kas dar nėra praleidę įvarčio, o ir jų buvę varžovai kartu sudėjus per abu mačus sukūrė vos kelias aštresnes progas. Ariagneris Smithas, Elivelto, Nasko Milevas bei Jeffrey Sarpongas šiame sezone dar neiššovė – gal dabar ateis jų laikas?

„Kauno Žalgiris“ – Telšių „Džiugas“. Kovo 15 dieną 20 val. Kaunas, VDU Valdo Adamkaus stadionas.

Abu pirmuosius mačus pralaimėję žalgiriečiai priims kovingai nusiteikusį varžovą iš Žemaitijos.

Įdomus akcentas – po daugiau nei dešimtmečio pertraukos „Optibet A lygos“ mačas bus sužaistas kitame Kauno stadione. „Kauno Žalgiris“ jau kurį laiką treniruojasi VDU Valdo Adamkaus stadione, ten sužaidė dvejas kontrolines rungtynes, vienerios jų ir buvo prieš džiugiečius. Žalgiriečiams per du pirmuosius sezono mačus teko grumtis su pajėgiais varžovais, kurie pademonstravo, jog Kauno ekipos atsarginių žaidėjų suolas dar toli gražu nuo optimalios formos. „Kauno Žalgiriui“ antradienį būtina tik pergalė, nes po artėja susidūrimai su dviem grandais.

„Džiugas“ atkakliame susitikime nusileido Vilniaus „Riteriams“ ir užsidirbo nemažai geltonų kortelių – šiam mačui yra diskvalifikuotas yra Lukas Ankudinovas. Nepaisant pralaimėjimo ir žaidimo dešimtiese, džiugiečiai rasdavo kelių link varžovų vartų. Po keitimo į kovą mestas Rokas Krušnauskas ir Ivo Brazas buvo aktyvūs, atmetus grubią klaidą savo aikštės pusėje, solidžiai pasirodė ir Jorge Eduardo. Praėjusiais metais „Džiugas“ svečiuose laimėjo tik vieną kartą, tiesa, tai buvo rungtynėse būtent prieš „Kauno Žalgirį“.

FA „Šiauliai“ – „Jonava“. Kovo 16 dieną 18 val. Šiauliai, „Gytarių“ stadionas.

Abi praėjusio sezono „Optibet Pirmos lygos“ dalyvės susigrums jau 3-iajame ture.

Šiauliečiai puikiai pradėjo sezoną – dvikovose su Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiriu“ iškovojo 2 taškus, nepraleisdami nė vieno įvarčio. Sekmadienio dvikova pareikalavo labai daug jėgų, tačiau strategas Mindaugas Čepas kiek parotavo atakuojančius žaidėjus, kurie artimiausiame susitikime sutiks ne tokias pajėgas gynybines linijas. Traumą patyręs Justas Petravičius komandai padėti negalės, Davidas Aršakianas dar toli nuo geriausios sportinės formos, tad svarbią rolę vaidins Eligijus Jankauskas arba Deividas Šešplaukis, jei bus grįžta prie keturių gynėjų išsidėstymo.

Jonaviečiai dvikovoje su „Hegelmann“ ekipa atrodė kiek geriau, bet vėl subyrėjo antroje pirmojo kėlinio pusėje ir pirmąjį sezono įvartį pelnė, kai varžovai žaidė dešimtiese. Antradienio situacija yra tokia, jog „Jonava“ dar nepristatė naujokų ir bent jau kol kas turi identišką sudėtį kaip ir pastarosiose rungtynėse. Be to, rungtyniauti iki tol negalėjo puolėjas Marius Ganusauskas, o vartininkas – vis dar vienintelis Martynas Matuzas. „Jonava“ turi geresnes galimybes iškovoti bent jau tašką, tačiau tą padaryti bus sudėtinga.

Gargždų „Banga“ – Vilniaus „Žalgiris“. Kovo 16 dieną 19 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Vilniečiai trečiadienį keliaus į tolimą išvyką ir sieks iškovoti antrą pergalę šiame sezone.

1-ajame ture „Banga“ pralaimėjo Marijampolėje rezultatu 0:3, tačiau pademonstravo pakankamai neblogą žaidimą ir buvo arti išlyginamojo įvarčio pirmame kėlinyje. Gargždų ekipos gretose debiutavo vis dar optimalią sportinę formą siekiantis įgauti Valdas Paulauskas, tačiau pirmame kėlinyje priverstinio keitimo pasiprašė veteranas Robertas Vėževičius. „Banga“ turėtų skirti labai didelį dėmesį savo vartų saugumui bei ieškoti galimybių kontratakose ir standartinių padėčių metu.

„Žalgiris“ suklupo dvikovoje su FA „Šiauliai“ futbolininkais, tačiau antrame kėlinyje jau pademonstravo kažką panašaus, ko iš čempiono galima tikėtis – vis tik progų realizacija tada nebuvo žalgiriečių sąjungininkė. Jei Josipas Tadičius ir kiti puolėjai Gargžduose nerealizuos savo potencialo, čempionams gali kilti daugiau galvos skausmo. Po rungtynių su „Banga“ vilniečių laukia penki labai sudėtingi mačai, kuriais bus užbaigtas pirmasis ratas.

Vilniaus „Riteriai“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 16 dieną 19.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Įvarčio nepraleidę „Riteriai“ namuose priims praėjusiame ture taikliais smūgiais prapliupusią „Sūduvą“.

Reikia pripažinti, jog sostinės klubas iš Žemaitijos galėjo išvykti ir su tašku – pirmasis sezono laimėjimas nebuvo itin užtikrintas. Vis dėlto tokio pobūdžio laimėjimų „Riteriams“ praėjusiais metais ir pristigo kovoje dėl vietų pirmame šešete. Vilniaus klubo gretose toliau nerungtyniavo Dominykas Barauskas, tiesa, į rikiuotę grįžo Mindaugas Grigaravičius, o naujokai – Dmitrijus Bilonogas bei Tomašas Vestenicky – įsitvirtina rotacijoje. Įvertinus abiejų ekipų pasirodymus, Glenno Stahlio kariauna turi geras galimybes sužaisti bent jau lygiosiomis.

Sūduviečiai praėjusį savaitgalį į „Bangos“ vartus pasiuntė tris įvarčius ir tą kartą starto vienuoliktuke jau rungtyniavo buvęs „Riterių“ lyderis aikštės viduryje Marko Pavlovskis. „Sūduvos“ laimei, iš rikiuotės ilgam neiškrito Kule Mbombo, o įvarčių sąskaitą atidarė Simonas Urbys, kuriam „Žalgiryje“ arba „Kauno Žalgiryje“ sezono įžanga nesiklostė panašiu būdu – tai turėtų suteikti pasitikėjimo. Realu, kad šiame mače pamatysime daug kovos aikštės viduryje ir susitikimo nugalėtoją gali nulemti tik vienas įvartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.