Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pasiruošimą pasaulio čempionatui pradėjo nuo sutarties su rėmėju

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė netrukus pradės pasiruošimą 2022 metų Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatui, o prieš pasiruošimo pradžią Lietuvos rinktinės stovyklą pasiekė puikios žinios – pasipildė rinktinės rėmėjų gretos, o pagrindiniu Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rėmėju tapo lošimų bendrovė „Betsafe“.

 Deividas Šemberas ir Aurimas Šilius
 Deividas Šemberas ir Aurimas Šilius
 Deividas Šemberas ir Aurimas Šilius
 Deividas Šemberas ir Aurimas Šilius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 10:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2022, 1:28 PM

Šiuo metu ši bendrovė – viena didžiausių internetinių lošimų bendrovių Lietuvoje, organizuojanti sporto lažybas, internetinius kazino ir pokerio žaidimus.

Būtent šios įmonės logotipas puikuosis ant Lietuvos mažojo futbolo rinktinės marškinėlių ir su šia apranga lietuvaičiai birželio 10-19 dienomis varžysis Kankune (Meksika) vyksiančiame Socca pasaulio mažojo futbolo čempionate.

Iki šiol tarptautinės Socca federacijos organizuojami pasaulio čempionatai vyko Europoje – 2018 metais Portugalijos sostinėje, Lisabonoje, o 2019 metais, kuriais Lietuvos mažojo futbolo rinktinė debiutavo ir pasiekė aštuntfinalį, pasaulio čempionatas vyko Kretos salos Retimno mieste.

Dėl pandeminės situacijos pasaulio čempionatas buvo pastumtas net dvejiems metams, bet vasaros pradžioje Lietuvą vėl bus galima išvysti didžiausiame tarptautiniame mažojo futbolo čempionate.

Pirmą kartą čempionatas vyks ne Europoje, o rinktinės laukia tolima išvyka į Meksiką ir žaidimas visai kitoje laiko juostoje.

„Šių metų pasaulio čempionatas bus nauja patirtis mums visiems. Kelionei į Meksiką ir pasiruošimui reikia visai kitokio finansinio užnugario nei iki šiol reikėjo.

Todėl džiaugiamės, kad pagrindiniu rinktinės rėmėju tapo minėta bendrovė. Esame tikri, kad kartu su šia bendrove galime dar labiau pakelti Lietuvos mažojo futbolo rinktinės lygį ir Meksikoje įveikti ne tik grupių etapą, bet ir aštuntfinalio etapą, kuris mums sustabdė Retimne.

Žinoma, aštuntfinaliu tikrai neketiname apsiriboti ir į Kankuną skrisime kovoti dėl geriausių įmanomų rezultatų“, – sakė Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vadovas Tomas Butkus.

Švedijos grupei priklausančios lošimų bendrovės Lietuvoje vykdančiajam direktoriui Aurimui Šiliui Lietuvos mažojo futbolo rinktinės marškinėlius įteikė legendinis futbolininkas Deividas Šemberas, kuris nuo praėjusių metų užima ir Lietuvos mažojo futbolo ambasadoriaus pareigas.

„Mažasis futbolas – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti didžiojo futbolo atmaina, o Socca federacijos organizuojami pasaulio čempionatai būna labai įspūdingi ir prie televizijos ekranų sutraukia milijonus žmonių, o į specialiai čempionatui pastatytą stadioną pritraukia tūkstančius fanų.

Mažąjį futbolą yra svarbu populiarinti ir Lietuvoje. Esu tikras, kad bendradarbiavimas su lošimo bendrove prie to tikrai prisidės, o mažasis futbolas taps ne tik dar populiaresnė sporto šaka Lietuvoje, bet ir bus ta sporto rūšys, kurioje Lietuva pasieks puikių rezultatų.

Meksikoje vyksiantis pasaulio čempionatas bus ideali proga tuo įsitikinti“, – įteikdamas marškinėlius sakė mažojo futbolo ambasadorius D. Šemberas.

Lošimų prisideda prie didžiausių Lietuvos sporto organizacijų, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie dar vienos sporto organizacijos augimo – Lietuvos mažojo futbolo asociacijos, kuri yra pagrindinis mažojo futbolo flagmanas mūsų šalyje.

Tikimės, jog mūsų partnerystė padės Lietuvos mažojo futbolo rinktinei artėjančiame pasaulio čempionate pasirodyti taip gerai, kaip galbūt niekas nesitiki bei nešti Lietuvos vėliavą ir garsinti mūsų šalį visame pasaulyje“, – teigė bendrovės Lietuvoje vykdantysis direktorius A. Šilys.

Tuo metu Lietuvos mažojo futbolo asociacijos vykdantysis direktorius Kęstutis Bagonas pridūrė: „Mes labai džiaugiamės, kad tokia kompanija prisijungė prie Lietuvos mažojo futbolo šeimos ir šios sporto šakos populiarinimo.

Esu tikras, kad ši partnerystė tęsis ne vienus metus, o kartu mes padėsime mažajam futbolui augti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų bei tapti pavyzdžiu visam pasauliui“.

Dar kartą priminsime, kad 2019 metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pasiekė pasaulio čempionato aštuntfinalyje, kuriame 0:2 nusileido Anglijos rinktinei.

Po tokio savo debiuto Socca pasaulio čempionate Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pakilo net į 20 vietą tarptautiniame pasaulio mažojo futbolo rinktinių reitinge.

Pasiruošimą šių metų Socca pasaulio čempionatui Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pradės jau šią savaitę, o netrukus iš rinktinės stovyklos bus paskelbta ir daugiau naujienų, atskleistas naujasis rinktinės treneris bei pasikeitusi rinktinės sudėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.