Vilniaus derbyje du įvarčius įmušęs „Žalgiris“ įveikė pirmąkart A lygoje suklupusius „Riterius“

Lietuvos futbolo A lygos 4-ajame ture sekmadienį įvyko pirmasis sezono Vilniaus derbis. Titulą ginantis „Žalgiris“ po nelengvo mūšio palaužė „Riterius“ 2:0 (1:0).

 „Žalgirio“ ir „Riterių“ rungtynės.<br> alyga.lt nuotr.
 „Žalgirio“ ir „Riterių“ rungtynės.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2022, 9:14 PM

Rungtynių pradžioje „Riteriai“ buvo aktyvesni ir sukūrė pirmą pavojingą progą. 4 minutę standartinėje situacijoje kamuolys rikošetu nuo Gusto Jarusevičiaus kūno vos neįkrito į vartus, bet „Žalgiris“ sugebėjo neutralizuoti pavojų.

Žaidimo ritmą pamažu atradę „žaliai balti“ auksinę progą turėjo 28 minutę, bet patys sau pakišo koją.

Kontratakoje G. Jarusevičiaus smūgiuotas kamuolys jau riedėjo į vartus, o Mathias Oyewusi papildomai kamuolį prilietė. Teisėjas įvarčio neįskaitė, nes „žaliai baltų“ legionierius buvo nuošalėje.

Kėlinio pabaigoje Vladimiro Čeburino auklėtiniams visgi pavyko pralaužti varžovų vartus.

M. Oyewusi krūtine atmetė kamuolį prie baudos aikštelės prieigų tykojusiam Marko Miličkovičiui, kuris paleido galingą ir tikslų šūvį į viršutinį vartų kampą. „Žalgirio“ naujokas įsirašė antrąjį įvartį šiame sezone.

Po pertraukos „Riteriai“ sustiprino pajėgas puolime. 60 minutę svečiams trūko labai mažai, kad išlygintų rezultatą – į baudos aikštelę įkirtęs Dmytro Bilonogas galva pataikė kamuolį į virpstą. Vėliau Artūro Dolžnikovo smūgį atrėmė Edvinas Gertmonas.

„Žalgiris“ taip pat turėjo geras galimybes padvigubinti pranašumą.

73 minutę kontratakoje „Riterių“ vartininkas Armantas Vitkauskas puikiai atrėmė du iš eilės sekusius Fabiano Ourega ir Donato Kazlausko smūgius.

Gero A. Vitkausko žaidimo neužteko, kad jo komanda nepraleistų antrojo įvarčio.

87 minutę vartininkas buvo beginklis prieš technišką ir tolimą Francio Kyeremeh smūgį į viršutinį dešinį kampą. Taip „Žalgiris“ padėjo tašką šiose rungtynėse.

Lietuvos čempionai su 10 taškų pakilo į pirmą turnyro lentelės vietą, o „Riteriai“ (7 tšk.) patyrė pirmąją nesėkmę ir rikiuojasi ketvirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?