P. Pogba pripažino, jog komandą treniruojant J. Mourinho, futbolininkas išgyveno depresiją

„Manchester United“ ekipos saugas Paulas Pogba teigia, kad komandą treniruojant Jose Mourinho futbolininkas sirgo depresija.

 P. Pogba ir J. Mourinho.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 P. Pogba ir J. Mourinho.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 P. Pogba.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 P. Pogba.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2022, 10:27 PM

29-erių prancūzas neturėjo gerų santykių su strategu iš Portugalijos, o 2018-ųjų rugsėjį neteko vice kapitono pareigų komandoje.

„Turėjau depresiją daug kartų savo karjeroje, tačiau tu apie tai nekalbi. Kartais tu net nežinai, jog sergi depresija. Tu tiesiog nori izoliuotis nuo visų, būti vienas – tai ženklai, kurie neapgauna.

Man tai prasidėjo kai Jose Mourinho treniravo Mančesterio klubą. Pradedi savęs klausti klausimų, galvoji ar tai yra dėl tavo kaltės, nes per savo gyvenimą niekada nebuvai išgyvenęs tokių momentų“, – atvirai kalbėjo P.Pogba.

Prancūzas į „Manchester United“ grįžo 2016-ųjų vasara už tuo metu rekordinę, 89 mln. Svarų sterlingų kainą. Tą pačią vasarą J.Mourinho klube pakeitė Louisą van Gaalą.

2017 m Mančesterio klubas laimėjo UEFA Europos lygą ir lygos taurę, tačiau žaidėjo ir trenerio santykiai jau kitą sezoną pradėjo prastėti.

J.Mourinho pareiškė, kad kol jis treniruos komandą, P.Pogba nebebus komandos kapitonu. Pranešama, jog portugalui neįtiko futbolininko požiūris į darbą.

Tačiau praėjus vos keliems mėnesiams, gruodžio viduryje J.Mourinho dėl prastų rezultatų buvo atleistas iš komandos.

P.Pogba sako, kad susitelkimas į šeimą ir pokalbiai su buvusiais žaidėjais, kurie taip pat patyrė depresiją, įskaitant buvusį „Manchester United“ komandos draugą Patrice'ą Evra, padėjo jam susidoroti su liga.

„Nenoriu, kad šios neigiamos akimirkos priverstų mane pamiršti visus pasiekimus, bet tai nėra lengva. Kai negali to padaryti vienas, aš daug kalbėjausi su „dėde Patu (Evra)“, buvusiais žaidėjais, kurie tai išgyveno, nes jie tave supranta.

Kalbėtis, būti išklausytam, išsivaduoti iš viso šito pykčio ir depresijos, kuri tave graužia – tai yra privaloma. Žinoma, mes uždirbame daug pinigų ir tikrai negalime skųstis, bet tai tavęs nesustabdo nuo šių akimirkų išgyvenimo.

Kaip ir kiekvienam žmogui, kai kurios akimirkos yra sunkesnės už kitas. Kadangi uždirbi pinigus, visada turi būti laimingi? Gyvenimas nėra toks. Bet futbole tai nepriimta, nors mes nesame superherojai, tik žmonės“, – apie savo išgyvenimus kalbėjo „Manchester United“ ekipos saugas.

P.Pogbos ateitis „Manchester United“ komandoje neaiški, nes jo kontraktas baigsis sezono pabaigoje. Futbolininkas teigia, kad jis nėra tikras dėl vaidmens, kurį vaidina „Raudonųjų velnių“ komandoje, kitaip nei nacionalinėje komandoje, vadovaujamoje boso Didier Deschampso.

„Su treneriu D.Deschampsu sutariame labai gerai. Jis davė man vaidmenį, kurį žinau, bet „Manchester United“ ar tikrai turiu vaidmenį? Aš sau užduodu šį klausimą ir nežinau atsakymo“, – kalbėjo P.Pogba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.