Triumfas Europos futbolo čempionate per pusmetį virto Italijos tragedija: „Didžiausias nusivylimas mano gyvenime“

2021-ųjų vasarą Europos futbolo čempione tapusi Italijos futbolo rinktinė liko be 2022-ųjų pasaulio pirmenybių. Ketvirtadienį Europos futbolo karaliai namuose gavo netikėtą antausį nuo Šiaurės Makedonijos ir prarado galimybę kovoti dėl bilieto, kuris atveria kelią į planetos pirmenybes katare.

Italijos futbolo rinktinė liko be pasaulio čempionato.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo rinktinė liko be pasaulio čempionato.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo rinktinės treneris Roberto Mancini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo rinktinės treneris Roberto Mancini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Makedonija tėškė antausį Italijai.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Makedonija tėškė antausį Italijai.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-25 10:55

Visas rungtynes dominavę italai nusileido kur kas kuklesniam priešininkui 0:1.

Šiaurės Makedonijos didvyriu tapo Aleksandaras Trajkovskis, kuris 92-ąją akistatos minutę meistriškai suvaldė kamuolį ir iš tolimo atstumo pasiuntė jį į kairįjį vartų kampą.

Šoke atsidūrę italai per paskutiniąsias minutes neišsigelbėjo ir liko be antrojo pasaulio futbolo čempionato iš eilės. Lrytas.lt primena, kad vietą į 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Italijai buvo užkirtusi Švedija.

Po pralaimėtos dvikovos Šiaurės Makedonijai vyriausias Italijos futbolo rinktinės strategas Roberto Mancini neslėpė apmaudo.

Prieš daugiau nei pusmetį į Europos futbolo viršūnę italus atvedęs 57-erių futbolo specialistas šį kartą turėjo sugerti skaudžiausią antausį savo futbolo trenerio karjeroje.

„Jei „Euro 2020“ pirmenybės buvo nuostabiausias laikotarpis mano gyvenime, tai čia buvo didžiausias nusivylimas. Nėra apie ką kalbėti, toks tas futbolas ir kartais nutinka neįtikėtinų dalykų.

Turime žvelgti į praeitį – neturėjome atsidurti šioje situacijoje, bet atsidūrėme, padarėme viską, kad laimėtume, bet mums tai nepavyko.

Pergalė Europos čempionate buvo visiškai pelnyta, žaidėme puikų futbolą, bet tada mus lydėjusi sėkmė užleido savo vietą nesėkmei. Nuo rugsėjo įvyko daug sunkiai suprantamų dalykų.

Dominavome atrankos grupėje ir mums tik reikėjo pasinaudoti vienu iš daugelio šansų, kad viskas būtų gerai, bet to nepadarėme. Manau, kad šis 92-ąją min. praleistas įvartis puikiai atitinka šį paveikslą.

Nerimauju dėl vaikinų – šiuo metu mums labai sunkus metais, o mano prisirišimas prie jų yra didžiulis. Kol kas apie ateitį kalbėti sunku – esame nusivylę, bet kartu turime ir daug gerų žaidėjų, kurie gali turėti šviesią ateitį.

Italija yra puiki rinktinė, kurios man labai gaila“, – po pralaimėjimo kalbėjo R.Mancini.

Netikėtą antausį Italijai išrašiusi Šiaurės Makedonija finaliniame atrankos etape susigrums su Portugalijos futbolininkais, kurie savajame pusfinalyje 3:1 pranoko Turkiją.

Kova dėl bilieto į Katare vyksiantį 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą bus žaidžiama kovo 29-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.