V. Ivanauską nuvylė antroji dvikovos su San Marinu pusė: „Neturime teisės atsipalaiduoti“

Lietuvos rinktinė penktadienio vakarą kontrolinėje akistatoje iškovojo pergalę, išvykoje 2:1 nugalėjusi San Marino vienuolikę.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 7:41 AM

Pirmajame kėlinyje lietuviai po debiutinių Augustino Klimavičiaus ir Lino Mėgelaičio įvarčių pirmavo 2:0, tačiau po pertraukos leido varžovams deficitą sušvelninti.

Nepaisant to, pergalė buvo iškovota, o po jos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas išskyrė du skirtingus kėlinius.

„Dvejopas jausmas, labai koncentruotai pradėjome rungtynes, norėjosi tos koncentracijos, jautėsi tas lygių skirtumas. Sakiau ir prieš rungtynes, kad mes esame geresni ir pirmas kėlinys buvo toks, kokį įsivaizdavome. Tie momentai, kuriuos teko atidirbinėti šioje trumpoje stovykloje, jie išsipildė, įmušti du įvarčiai, buvo dar keletas progų, tad pirmas kėlinys labai tiko.

Antrame kėlinyje gal pasijautė tas atsipalaidavimas, lygių skirtumas, bet mes neturime teisės atsipalaiduoti, tokias komandas mes turime pribaigti iki galo. Praleistas įvartis, įsivėlėme į chaotišką jų žaidimą. Aišku, nebuvo jokios baimės, kad galėtų įvykti kažkokia nelaimė, bet iš kitos pusės antras kėlinys buvo ne tas lygis, kokį turėjome parodyti iki pat rungtynių galo“, – po dvikovos mintimis dalinosi rinktinės treneris.

Jis taip pat akcentavo, jog abu įvarčiai buvo atlikti po namų darbų – A. Klimavičius pasižymėjo po galingo skerso Egidijaus Vaitkūno perdavimo, o L. Mėgelaitis galva kamuolį į vartus nukreipė po preciziškai Tito Milašiaus pakelto kampinio.

„Tai buvo namų darbai, mūsų asistentai išstudijavo juos, viskas sutapo ir išpildėme. Buvo nelengva, nes prieš aštuoniais – devyniais žmonėmis besiginančią komandą nėra vietos, ploto, bet tie, kurie buvo, juos išnaudojome. Kaip ir sakiau, pirmame kėlinyje viskas buvo tvarkoje, apskritai, labai gera treniruotė ir manau, kad ji pavyko, tik nesinorėjo praleisti įvarčio ir turėjome įmušti daugiau“, – teigė V. Ivanauskas.

Rinktinėje šiame mače debiutavo trys nauji futbolininkai – pirmą kėlinį vartuose stovėjęs Ignas Plūkas išlaikė savo vartus sausus, A. Klimavičius pasižymėjo įvarčiu, o T. Milašius – rezultatyviu perdavimu. Toks naujokų debiutas džiugino vyriausiąjį trenerį.

„Esu labai patenkintas, visi žaidėjai, kurie yra nauji komandoje, labai gerai įsiliejo, atrodo, kad jie čia buvo jau seniai, mums tai labai svarbu. Kiekvienas gaus šansą ir paprasčiausiai reikia jį išnaudoti. Augustino Klimavičiaus duona yra įmušti įvarčius, buvo momentų, kur pritapo prie mūsų žaidimo stiliaus, viskas gerai. Bet reikia turėti omenyje, kad tai yra San Marinas ir esame geresni, o rezultatas galėjo būti didesnis. Žinome, kas laukia kovo 29 dieną“, – žvelgdamas į mačą su Airija akcentavo V. Ivanauskas.

O kas svarbiausia prieš tą laukiantį mačą? Stratego teigimu, visų pirma tai yra geras poilsis po rungtynių.

„Stengiamės išnaudoti kiekvieną minutę, komanda atlieka vadinamąjį cooldowną (liet. atvėsimo pratimus), tas labai svarbu. Laukia visos dienos skrydis, gyvai matysime rungtynes tarp Airijos ir Belgijos. Reikalinga, kad komanda būtų pasiruošusi antradieniui“, – teigė jis.

Tiesa, penktadienio rungtynėse buvo užfiksuotas ir vienas priverstinis keitimas Lietuvos rinktinėje – po pirmo kėlinio dėl traumos buvo pakeistas Paulius Golubickas, savo vietą užleidęs Vykintui Slivkai.

Specialisto teigimu, pirmasis žvilgsnis į P. Golubicko traumą gerų naujienų nežada.

„Nemaloni trauma, yra kirkšnies dalyje ir tikrai labai nemaloni. Tikėsimės, kad tai buvo tik spazmas, bet aš manau, kad tai yra šiek tiek rimčiau“, – svarstė treneris.

Tuo tarpu A. Klimavičius, kaip ir vyriausiasis treneris, akcentavo pirmo ir antro kėlinio skirtumus.

„Pergalė buvo reikalinga, labai jos norėjome nuo pirmųjų minučių ir manau, kad tai matėsi. Lipome, stengėmės, pirmas kėlinys tikrai buvo neblogas, galėjome gal pasiekti ir daugiau įvarčių nei pasiekėme, antrajame kėlinyje šiek tiek paleidome plaukus.

Jie, aišku, nėra tas varžovas, kuris labai stengiasi žaisti kažką gražaus, kai paliesdavai – jie krisdavo, šaukdavo, žaisdavo savo futbolą ir taip tiesiog išprovokuodavo, o mes pradėjome nervintis ir taip gavosi. Bet aišku, svarbiausia pergalė“, – teigė puolėjas.

Jo teigimu, trečias įvartis būtų rinktinei padėjęs nuimti dar esančią naštą, tačiau jis taip ir neįkrito.

„Trečio įvarčio tikrai trūko, ypač pirmame kėlinyje, manau, tikrai galėjome per paskutines 10 minučių dar labiau paspausti ir tas progas, kurias turėjome, geriau išpildyti, pasiekti trečią įvartį ir gal viskas būtų lengviau“, – pasakojo futbolininkas.

Jis taip pat puikiai atsiminė ir tą epizodą, kai po E. Vaitkūno perdavimo iš arti nukreipė kamuolį į tinklą.

„Epizodą atsimenu gerai, treneris visą savaitę akcentavo, kad, neduok Dieve, nebūsiu prie pirmo virpsto... (šypteli) Žinojau, kur turiu būti, buvo geras perdavimas ir atsiradau ten, kur turiu būti“, – efektyviai pasibaigusį epizodą prisiminė A. Klimavičius.

Žvelgdamas į mačą su airiais, „Hegelmann“ klubo atstovas tikino, jog tai bus visai kito kalibro varžovas.

„Su airiais bus tikrai nelengva, tikrai nesame favoritai, bet žinome, ką turime padaryti, atiduoti 100 procentų kiekvienose rungtynėse ir dirbti už Lietuvą. Atiduosime 100 procentų ir bandysime pasiekti teigiamą rezultatą“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.