Lietuvos futbolo antrojoje lygoje – rezultatyvus startas: 38 įvarčiai per 8 rungtynes

Praėjusį savaitgalį šalies stadionuose startavo LFF II lygos pirmenybės. Kadangi „Radviliškio“ ir „Kauno Žalgirio“ B dvikova nukelta į birželį, sužaistos aštuonerios rungtynės, per kurias krito 38 įvarčiai.

 Prasidėjo II lygos čempionatas.<br>FK „Tauras“ nuotr.
 Prasidėjo II lygos čempionatas.<br>FK „Tauras“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Apr 5, 2022, 7:37 AM

Pirmaisiais lyderiais tapo Vilniaus „Vilties“ atstovai.

Pirmas įvartis

Pirmojo naujojo sezono tikslaus smūgio reikėjo laukti kiek daugiau nei 55 minutes, tačiau jo sulaukę komentavo, kad įvartis gėdos nepadarytų ir „Premier“ lygai.

Rungtynės Klaipėdoje tarp vietos FM ir „Žalgirio“ C buvo itin įnirtingos ir vyko aukštu tempu. Nors broko buvo nemažai, susižaidimo trūkumas taip pat jautėsi, tačiau noro ir pas vienus, ir pas kitus netrūko. Na, o įvarčio autorius Ignas Kaškelevičius individualiu veiksmu – stipriu ir akcentuotu smūgiu iš pusiau krašto – klaipėdiečių vartininkui Saidu Abou Osmanui galimybių nepaliko jokių.

Pirmas lyderis

Po pirmojo savaitgalio turnyro lentelės viršūnėje įsitaisė „Dabar arba niekada“ šūkiu sezoną pasitikę Vilniaus „Vilties“ futbolininkai. Pastarieji sostinės derbyje net 8:2 sutriuškino „Ateities“ jaunimą. Labai daug klydusi „Ateitis“ pirmą įvartį praleido 11 minutę, kai du kartus iš rankų kamuolį paleidęs vartininkas Kristupas Džekčioras jį atidavė šalia stovėjusiam Ernestui Gerasimovui, kuriam tereikėjo iš poros metrų pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Nors Giedrius Onuškevičius po kontratakos rezultatą netrukus išlygino, tačiau žaidimo gijos visiškai priklausė „Vilties“ komandai. Šioje dvikovoje net trys žaidėjai pasižymėjo dubliais: jau minėti E. Gerasimovas ir G. Onuškevičius bei T. Valukonis.

Pirmieji baudiniai

Per pirmąjį turą teisėjai skyrė 4 vienuolikos metrų baudinius, iš kurių realizuoti buvo tik du. Jei Tomo Chomičiaus („Viltis“) ir Dominyko Daunoravičiaus („Jonava“ B) smūgiai klausimų nekėlė, tai tos pačios „Jonavos“ B ekipos žaidėjas Ignas Naimovičius bei Aurimas Tamaliūnas („TransINVEST“) pasižymėti nesugebėjo.

Jonaviškiams tas nerealizuotas baudinys atėmė galimybę įgyti dviejų įvarčių persvarą ir, iš esmės, užsitikrinti pergalę. Tuomet iki rungtynių pabaigos buvo likusi 21 minutė, o švieslentėje degė skaičiai 2:1. Nedaug trūko, kad viskas būtų taip ir užsibaigę, tačiau jau antrą pridėto laiko minutę „Utenio“ veteranas Aurimas Meidus rezultatą išlygino.

A. Tamaliūno nerealizuotas baudinys jo komandai tokios didelės įtakos neturėjo – tiesiog „TransINVEST“ pirmojo įvarčio turėjo laukti ne 23, o 41 minutę, kuomet A. Kazakevičus išlygino rezultatą. Na, o lemiamą persvarą Giedriaus Barevičiaus auklėtiniai susikrovė antrojo kėlinio viduryje, kai po Aldo Korsako ir Manto Makutunovičiaus įvarčių rezultatas tapo 4:2, o galiausiai ir 5:3.

Pirma raudona kortelė

Pirmajame ture parodyta viena raudona kortelė, kurią užsidirbo Kybartų „Sveikatos“ gynėjas Arnas Simanavičius. Nuo to laiko seniausio Lietuvoje klubo atstovai mažumoje turėjo atlaikyti Telšių „Džiugo“ B spaudimą.

Telšiškiai, kurių gretose žaidė Marius Paukštė, Domantas Šluta, Adomas Mika, Maksimas Pirogovas ir Andrius Lipskis, buvo geresnė komanda aikštėje, tačiau pramušti varžovų vartininko Adamo Vieraičio taip ir nesugebėjo. Šios rungtynės tapo vienintelėmis pirmajame ture, kuriame neįmuštas nė vienas įvartis.

Veterano sugrįžimas

Kai Ričardas Beniušis paskelbė apie karjeros pabaigą, jis pabrėžė vieną svarbų dalyką: „Nebenoriu kasdien važinėti į treniruotes“.

Tuo pačiu jis tąsyk pabrėžė, kad „su mėgėjais mielai dar pažaisčiau“. Tuomet išlindo ir Joniškio „Saned“ pasiūlymas, kurio didysis Benas atsisakyti nei norėjo, nei galėjo.

R. Beniušio vedama „Saned“ iškovojo pergalę 5:3 prieš Kauno rajono „Hegelmann“ dublerius, o legendinis beveik 42-ejų puolėjas prie pergalės pridėjo du įvarčius. Ir svarbiausia, kad tie įvarčiai buvo pelnyti tada, kai komandai to labiausiai reikėjo – R. Beniušis pasižymėjo 51 minutę, esant rezultatui 2:2 ir 71 minutę, kai komandos pranašumas buvo padidintas nuo 4:3 iki 5:3.

Rezultatai

Klaipėdos FM – Vilniaus „Žalgiris“ C 0:1

Vilniaus „Ateitis“ – Vilniaus „Viltis“ 2:8

Utenos „Utenis“ – „Jonava“ B 2:2

Tauragės „Tauras“ – „Šilutė“ 1:3

Kauno „Fortūna“ – Alytaus „Dainava“ B 2:1

Joniškio „Saned“ – Kauno raj. „Hegelmann“ B 5:3

Telšių „Džiugas“ B – Kybartų „Sveikata“ 0:0

Vilniaus „TransINVEST“ – Marijampolės „Sūduva“ B 5:3.

FK „Tauro“ nuotr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?