Skaudžios meistriškumo pamokos merginoms: Lietuvos futbolo rinktinė buvo sutriuškinta italių

Penktadienį Italijoje Lietuvos nacionalinė moterų futbolo rinktinė stojo į kovą su Italijos ekipa pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Lietuvės skaudžiai pralaimėjo Italijoje.<br>LFF nuotr.
Lietuvės skaudžiai pralaimėjo Italijoje.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 10:20 PM

Danielio Wimmerio treniruojamos lietuvaitės turėjo pripažinti akivaizdžią varžovių persvarą ir joms nusileido rezultatu 0:7.

Italija jau pirmą minutę surengė pavojingą išpuolį ir nors nuo jo apsiginti pavyko, bet greitas įvartis buvo įmuštas. Jau antrąją minutę įvartį pelnė italė Arianna Caruso.

Nors Lietuvos moterų futbolo rinktinei per pirmą kėlinį nepavyko atlikti smūgių link Italijos vartų, jos ilgą laiką sėkmingai gynėsi. Visgi, sužaidus kiek daugiau nei 40 minučių italėms galiausiai pavyko įmušti antrąjį įvartį, kurį iš arti pelnė Valentina Bergamaschi.

Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką italės dar kartą nubaudė lietuvaites, o dublį pasiekė A. Caruso. Taigi, kaip ir pirmose tarpusavio rungtynėse, taip ir antrose į pertrauką komandos išėjo italėms pirmaujant rezultatu 3:0.

Antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos moterų futbolo rinktinė atliko savo pirmąjį smūgį į vartus, o po kelių minučių labai gerą šansą įmušti turėjo Ugnė Lazdauskaitė, kuri pabandė iš toliau užklupti Italijos rinktinės vartininkę, bet pastaroji spėjo sureaguoti į smūgį ir numušė kamuolį už galinės linijos.

Visgi, sužaidus valandą Italijai įmušė dar vieną įvartį. Šįkart puikiu baudos smūgiu pasižymėjo Valentina Cernoia. Neilgai trukus buvo įmuštas dar vienas įvartis, bet dėl užfiksuotos nuošalės jis užskaitytas nebuvo.

86 minutę Daniela Sabatino pelnė įvartį po kampinio. Po trijų minučių lietuvaitės suklydo gynyboje, o tuo pasinaudojo ir dublį į savo sąskaitą įsirašė V. Bergamaschi

Prie pagrindinio rungtynių laiko buvo pridėtos penkios minutes, o tiksint antrajai italės pelnė septintąjį įvartį, kurios autore tapo puolėja Tatiana Bonetti.

Kitas pasaulio čempionato atrankos rungtynes lietuvaitės žais jau balandžio 12 d., kuomet Vilniuje susitiks su taškų dar neturinčia Moldovos rinktine.

Rungtynių statistika: Italija – Lietuva 7:0 (3:0)

Parmos „Ennio Tardini“ stadionas.

Įvarčiai: 2 min., 45+1 min. Arianna Caruso (Italija), 41 min., 89 min. Valentina Bergamaschi (Italija), 61 min. Valentina Cernoia (Italija), 86 min. Daniela Sabatino (Italija), 90+2 min. Tatiana Bonetti (Italija)

Įspėta: 19 min. Loreta Rogačiova (Lietuva), 66 min. Judita Sabatauskaitė (Lietuva)

Lietuvos sudėtis: Greta Lukjančukė, Greta Valikonienė, Monika Piesliakaitė (63 min. Vestina Neverdauskaitė), Milda Liužinaitė, Lolita Žižytė, Algimantė Mikutaitė, Loreta Rogačiova (46 min. Laura Ruzgutė), Judita Sabatauskaitė (73 min. Anika Kyžaitė), Liucija Vaitukaitytė, Paulina Sarkanaitė (83 min. Marija Galkina), Ugnė Lazdauskaitė.

Atsargoje: Aušra Klevečkaitė, Neda Klezaitė, Tereza Romanovskaja, Austė Bernotaitė, Ema Kriaučiūnaitė, Eitvydė Partikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.