Telšiuose – „Džiugo“ ir „Žalgirio“ sirgalių muštynės: A lygos rungtynes teko nutraukti

Lietuvos futbolo A lygos čempionato 7-ojo turo rungtynės sekmadienį Telšiuose liko nebaigtos. Mačas tarp „Džiugo“ ir titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ buvo nutrauktas dėl sirgalių muštynių.

 Policija turėjo raminti sirgalius.<br> N.Povilaičio asociatyvi nuotr.
 Policija turėjo raminti sirgalius.<br> N.Povilaičio asociatyvi nuotr.
 Žaidėjai bandė raminti sirgalius.<br> alyga.lt nuotr.
 Žaidėjai bandė raminti sirgalius.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2022, 5:10 PM, atnaujinta Apr 9, 2022, 5:44 PM

Aistros įsiplieskė 79-ąją min., kai vilniečiai pirmavo jau 4:1.

Tribūnose konfliktavę sirgaliai įsiveržė į aikštę ir ėmė aiškintis santykius kumščiais.

Komandų kapitonai bandė raminti aistras, o apsaugos darbuotojai panaudojo ašarines dujas.

Buvo iškviesta ir policija.

Nuraminus aistras teisėjas Mindaugas Jackus rungtynes nutraukė.

Įvykius Telšiuose pakomentavo žinomas teisėjas Paulius Malžinskas.

„Nepamenu, kada paskutinį kartą Lietuvoje buvo nutrauktos rungtynės dėl muštynių, bet Telšiuose yra reikalų. Įdomus klausimas dėl rezultato, nes gali būti ir techninis pralaimėjimas kažkam arba kitokie sprendimai, bet žinant LFF drausmės komiteto originalumą, tai gali laukti bet kokių staigmenų. Aišku, įdomiausias klausimas, kodėl tos rungtynės iš viso buvo nutrauktos. Pasaulyje įvairių įvykių būna, bet sutvarko žiūrovus, išvalo aikštę ir toliau komandos žaidžia, juk teisėjų (oficialių asmenų) niekas nekliudė“, – feisbuke svarstė P.Malžinskas.

Rungtynių pradžioje „džiugiečiai“ turėjo kelias progas pasižymėti, bet jų neišnaudojo. Tuo tarpu savo galimybės sulaukę svečiai 7 minutę išsiveržė į priekį. Po perdavimo iš dešiniojo krašto šeimininkų vartininkas Vincentas Šarkauskas neužtikrintai sužaidė, o Fabienas Ourega pasiuntė kamuolį į vartus.

„Džiugui“ vos po dešimties minučių pavyko atsitiesti. Po pakelto kampinio kilo sumaištis svečių baudos aikštelėje, o jos metu Saulius Mikoliūnas išmušė kamuolį į Aivarą Emsį, nuo kurio jis atšoko į vartus.

Kėliniui einant į pabaigą „Žalgiris“ susigrąžino pranašumą. Po perdavimo iš kairiojo krašto taikliu smūgiu iš arti pasižymėjo S. Mikoliūnas.

Po pertraukos Lietuvos čempionai sėkmingai išnaudojo „Džiugo“ klaidas gynyboje. 48 minutę po Francio Kyeremeh perdavimo kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Mathias Oyewusi, o po mažiau nei dvidešimties minučių kontratakoje pasižymėjo Mantas Kuklys.

Visgi rungtynės baigėsi anksčiau laiko, kai 79 minutę teisėjas priėmė sprendimą nutraukti susitikimą įsiplieskus konfliktui tarp „Džiugo“ ir „Žalgirio“ aistruolių.

Įvykis bus tiriamas ir sprendimus dėl jo priims LFF Drausmės komitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.