Saldi Lietuvos futbolininkių pergalė: Vilniuje sutriuškino Moldovą

Lietuvos moterų futbolo rinktinė iškovojo pirmą pergalę atrankoje į kitų metų pasaulio futbolo čempionatą. Lietuvaitės savo stadione 4:0 (2:0) sutriuškino Moldovos futbolininkes. Lietuvaitės su keturiais taškais lieka penktoje atrankos grupės vietoje, tuo tarpu Moldovos ekipa vis dar taškų neturi ir rikiuojasi paskutinės, šeštos.

Lietuvės iškovojo skambią pergalę.<br>LFF nuotr.
Lietuvės iškovojo skambią pergalę.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 9:07 PM

Rungtynes didesne teritorine persvara pradėjo Lietuvos rinktinė, kuri kelis sykius pabandė savo laimę po standartinių situacijų, visgi kamuolys skriedavo virš skersinio.

Kėliniui persivertus į antrą pusę šeimininkių pranašumas virto ir įvarčiu – baudos aikštelėje buvo pagriauta rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė. Ji pati stojo prie kamuolio ir tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė lietuves į priekį. Tai buvo antrasis Lietuvos rinktinės įvartis šiame atrankos cikle.

Po įmušto įvarčio situacija ženkliai nesikeitė, mat lietuvės ir toliau ilgiau buvo su kamuoliu, o varžovėms sukurti kažko pavojingo neleido.

Galų gale, dideliam stadione susirinkusių sirgalių džiaugsmui, krito ir antrasis įvartis – ta pati M. Liužinaitė jau prasidėjus pridėtiniam pirmo kėlinio laikui stipriu šūviu iš toli užfiksavo dublį, tad Lietuvos ekipa į pertrauką išėjo pirmaudama 2:0.

Antrasis kėlinys lietuvėms prasidėjo ne ką mažiau sėkmingai – jau po dešimties minučių nuo varžovių pabėgusi ir jas suklaidinusi Judita Sabatauskaitė pridėjo ir trečią šeimininkių įvartį, o čia pat pasižymėjo ir Ugnė Lazdauskaitė (4:0).

Nors per likusį laiką daugiau įvarčių pelnyta nebuvo, keturių tikslių smūgių pakako tam, kad lietuvaitės šiame atrankos cikle galėtų švęsti pirmą pergalę.

Įdomu tai, jog net tris rezultatyvius perdavimus atliko geriausia pastarųjų dvejų metų Lietuvos futbolininkė Liucija Vaitukaitytė.

2023-ųjų pasaulio moterų futbolo čempionato atranka

Lietuva – Moldova 4:0 (2:0).

Vilniaus LFF stadionas, teisėja – Neslihan Muratdagi (Turkija).

Įvarčiai: 27 min. (11 m.) ir 45+1 min. Milda Liužinaitė, 55 min. Judita Sabatauskaitė, 60 min. Ugnė Lazdauskaitė (Lietuva).

Įspėtos: 37 min. Liucija Vaitukaitytė, 71 min. Simona Petravičienė (Lietuva), 71 min. Veronica Cojuhari (Moldova).

Lietuvos rinktinės sudėtis: Greta Lukjančukė, Greta Valikonienė, Monika Piesliakaitė, Vestina Neverdauskaitė, Lolita Žižytė (87 min. Tereza Romanovskaja), Algimantė Mikutaitė (66 min. Marija Galkina), Milda Liužinaitė, Simona Petravičienė (87 min. Ema Kriaučiūnaitė), Liucija Vaitukaitytė, Ugnė Lazdauskaitė, Judita Sabatauskaitė (74 min. Paulina Sarkanaitė).

Atsargoje: Aušra Klevečkaitė, Neda Klezaitė, Laura Ruzgutė, Austė Bernotaitė, Anika Kyžaitė, Eitvydė Partikaitė, Loreta Rogačiova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.