M. Bahlouli – apie pirmą čempionato ratą, norą imtis lyderystės ir Ramadaną

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai jau penktadienį sužais paskutines pirmojo „Optibet A lygos“ rato rungtynes. Prezidento Valdo Adamkaus VDU Sporto centre kauniečiai priims Vilniaus „Riterių“ komandą.

 M. Bahlouli – apie pirmą čempionato ratą, norą imtis lyderystės ir Ramadaną<br> L. Žemgulio nuotr.
 M. Bahlouli – apie pirmą čempionato ratą, norą imtis lyderystės ir Ramadaną<br> L. Žemgulio nuotr.
 M. Bahlouli – apie pirmą čempionato ratą, norą imtis lyderystės ir Ramadaną<br> L. Žemgulio nuotr.
 M. Bahlouli – apie pirmą čempionato ratą, norą imtis lyderystės ir Ramadaną<br> L. Žemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 4:37 PM

Šiuo metu būtent vilniečiai yra geresnėje situacijoje turnyro lentelėje. Roko Garasto auklėtiniai po aštuonių turų su 9 taškais žengia šešti, o tarpsezonyje pasikeitę „Riteriai“ užima ketvirtą vietą su 14 taškų.

Dvikovai su sostinės ekipa intensyviai ruošiasi ir žalgirietis Mohamedas Bahlouli, kuriam dėl traumos teko praleisti kelis pirmuosius sezono susitikimus.

„Dėl traumos pats turėjau praleisti tris susitikimus, tada nežaidžiau pilnų rungtynių, tačiau su kiekviena diena jaučiuosi vis geriau. Šiandien viskas neblogai, stiprėju, nors dar ir nerodau 100 procentų savo galimybių“, – pokalbio metu sakė M.Bahlouli.

Prieš artėjančią dvikovą Žalgiris.lt kalbėjosi su anksčiau Prancūzijoje ir Italijoje žaidusiu kūrybingu saugu, tampančiu vienu iš komandos lyderių ir pelniusiu jau du įvarčius.

– Šiuo metu „Kauno Žalgiris“ žengia šeštoje turnyro lentelės pozicijoje. Kaip įvertintum šį sezono ketvirtį ir situaciją lentelėje?

– Beveik pabaigus pirmą čempionato ratą tikrai nenorėjome ir neplanavome būti šioje pozicijoje, bet vis tiek manau, kad turime gerą komandą. Čia susirinko daug naujų žaidėjų, todėl reikia laiko priprasti vienas prie kito. Manau, kad nusipelnėme daugiau taškų nei jų turime, bet tai mūsų nepalauš – dirbsime ir atsigriebsime. Kai šita mašina užsikurs, viskas bus gerai.

– Esi atvykęs iš pajėgių čempionatų, kokį įspūdį palieka Lietuvos futbolo lyga ir žaidimo stilius joje?

– Tiesą sakant, futbolo lygis Lietuvoje tikrai nėra prastas, čia yra gerų komandų, labai daug atsidavimo dvikovose ir kietos kovos. Kartais jaučiu, kad prieš mane to kietumo yra taikoma ypatingai daug, nuolat pažeidžiamos taisyklės, bet aš priimu tokį žaidimą. Prancūzijoje su tuo nesusidurdavome, o Italijoje kovos jau buvo daugiau, ten pripratau. Visur yra skirtingos taktikos, Lietuva nėra išimtis.

– Stebint tave susidaro įspūdis, kad savyje turi lyderio savybes ir spinduliuoji pasitikėjimu savo jėgomis. Ar tai yra teisybė?

– Tiesa. Aš mėgstu ir noriu imtis lyderio vaidmens, o ypač tada, kai ne viskas sekasi ir rungtynės krypsta į prastesnę pusę. Noriu visiems padėti nusiraminti, kontroliuoti žaidimą ir kurti progas – tai savybė, kurią turiu nuo pat vaikystės.

– Kai atvykai į komandą, daugiau prancūzakalbių joje nebuvo, bet vėliau tos gretos pasipildė. Kiek lengviau dėl to tapo kasdienybėje, nepaisant to, kad šneki ir kitomis kalbomis?

– Dabar komandoje galime pasišnekėti ir prancūziškai, tas tikrai šiek tiek padeda, mums lengviau adaptuotis ir viską suprasti. Tiesa, gerai sutariu su visa komanda. Vieni vyrukai yra labai atviri, kiti šiek tiek rimtesni, tačiau puikiai sutariame. Beje, su treneriu kalbamės ir itališkai.

– Lietuvoje kol kas nuolat tenka žaisti dirbtinės dangos aikštėse. Ar esi pratęs prie jų?

– Geriausiai jaučiuosi ant natūralios vejos, kadangi per savo karjerą daugiausiai žaidžiau ant jos. Kaip bebūtų, visi esame profesionalai, visiems aikštė yra vienoda, todėl privalome prisitaikyti.

– Kadangi esi musulmonas, tau prasidėjo Ramadanas – pasninko mėnuo. Kokią vietą religija užima tavo gyvenime ir kaip atrodo tavo rutina šiuo metu?

– Anksti ryte keliuosi pavalgyti, atsigerti ir pasimelsti, tuomet vėl einu miegoti, atsikeliu į treniruotę, o po jos pasimeldžiu ir pasnaudžiu. Apie 17 valandą meldžiuosi dar kartą, skaitau ir mokausi apie religiją, o po vakarinės maldos, nuo 20:30 val., ateina laikas, kai vėl galima valgyti. Kaune radau mečetę, kuri mano religijos žmonių gyvenimuose užima labai svarbią vietą.

– Ar šis pasikeitęs režimas turi įtakos tavo savijautai, energijos lygiui?

– Aš kaip tik jaučiuosi labai gerai ir turiu labai daug energijos. Galbūt tai sukels nuostabą kai kuriems žmonėms, tačiau tokia yra tiesa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.