Anglijoje – itin svarbi „Arsenal“ ir „Manchester United“ dvikova

Anglijos „Premier“ lygoje vyksta intriguojanti kova ne tik dėl čempiono titulo, bet ir dėl ketvirtosios vietos, kuri dar garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Mančesterio klubui pergalė reikalinga lyg oras.<br>APF/Scanpix nuotr.
Mančesterio klubui pergalė reikalinga lyg oras.<br>APF/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 12:05 PM

Į šią poziciją rimčiausiai pretenduoja trys klubai – Londono „Tottenham Hotspur“ ir „Arsenal“ bei „Manchester United“. Pastarosios dvi komandos aiškinsis santykius šeštadienį Londone.

„Arsenal“ po trijų pralaimėjimų iš eilės trečiadienį svečiuose kiek netikėtai 4:2 privertė pasiduoti Londono „Chelsea“ futbolininkus. „Arsenal“ turi 57 taškus po 32 rungtynių ir užima penktąją vietą. Tiek pat surinko ir „Tottenham Hotspur“, kuris žengia ketvirtas dėl geresnio įvarčių santykio.

Tuo tarpu „raudonieji velniai“ praėjusiame mače net 0:4 turėjo pripažinti „Liverpool“ pranašumą. Jų sąskaitoje – 54 taškai po 33 dvikovų. „United“ komanda rikiuojasi šešta.

Pirmajame rate Mančesterio ekipa savo aikštėje 3:2 įveikė „Arsenal“. „Premier“ lygoje šie klubai tarpusavyje varžėsi 59 kartus. 25:16 pirmauja „raudonieji velniai“. 18 rungtynių baigėsi lygiosiomis.

Šį savaitgalį vyks du dėmesio verti derbiai. Sekmadienį „Liverpool“ priims „Everton“, o „Chelsea“ – „West Ham“ komandą. Liverpulio ekipa tik vienu tašku atsilieka nuo „Manchester City“ ir užima antrąją vietą. „Everton“ klubui vis dar kyla grėsmė iškristi iš elitinės lygos. „Everton“ šiuo metu yra 17-ti.

Ant trečiojo turnyro lentelės laiptelio stovinti „Chelsea“ sieks revanšo prieš „West Ham“ – pirmojoje tarpusavio akistatoje 3:2 triumfavo „plaktukai“. Jie užima septintąją vietą ir nepraranda vilties dar pasigrumti dėl ketvirtosios pozicijos.

Lyderis „Manchester City“ šeštadienį savo žiūrovų akivaizdoje egzaminuos vieną autsaiderių „Watford“. Šis klubas rikiuojasi 19-tas ir turi tik teorinių galimybių išlikti „Premier“ lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.