Lietuvos futbolo A lygoje – neregėtas reiškinys: pirmenybėse debiutavo jauniausias žaidėjas istorijoje

2022 metų „Optibet A lygos“ sezono 9-ajame ture buvo užfiksuotas įsimintinas pasiekimas – rungtynėse Panevėžyje pasirodė jauniausias visų laikų Lietuvos čempionato žaidėjas.

P. Kasperavičius.<br>fkbanga.lt nuotr.
P. Kasperavičius.<br>fkbanga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2022, 4:49 PM, atnaujinta Apr 24, 2022, 5:04 PM

Dvikovoje tarp vietos „Panevėžio“ ir Gargždų „Bangos“ paskutinėmis minutėmis strategas Davidas Afonso metė į kovą svečių komandos žaidėją Povilą Kasperavičių, kuris balandžio 23-iąją buvo 14 metų 4 mėnesių ir 29 dienų amžiaus.

Deja, nuo 1990 metų nėra išlikę visi čempionato rungtynių protokolai, tačiau, turimais duomenimis, tai – jauniausias kada nors Lietuvos čempionate žaidęs futbolininkas. P. Kasperavičius aplenkė Artūrą Sobolį, kuris, anot išlikusios statistikos, 14 metų ir 317 dienų amžiaus sužaidė Lietuvos pirmenybių mačą 1995-ųjų spalio 6-ąją atstovaudamas jaunimo pagrindu sudarytai Vilniaus „Alsai“ prieš Panevėžio „Ekraną“.

Šalia A. Sobolio yra įsitaisęs vis dar karjerą tęsiantis Linas Pilibaitis ir Irmantas Andrijaitis, kurie 15 metų ir 91 dienos amžiaus žaidė pirmą kartą atitinkamai gindami Kauno „Karedos“ bei Klaipėdos „Atlanto“ garbę.

14-metis P. Kasperavičius šiemet jau ne kartą žaidė „Optibet Pirmoje lygoje“ ir pastaruoju metu rungtyniavo labai daug – taip pat vilkėjo „Bangos“ marškinėlius ne vieneriose jaunimo pirmenybėse. Jaunasis futbolininkas po netikėto debiuto Lietuvos čempionate buvo kupinas gerų emocijų.

„Kad būsiu jauniausias Lietuvos čempionato žaidėjas net nepagalvojau, galvojau, kad tikrai bus jaunesnių. Pirmiausia, labai nustebau, kad pakvietė pasitreniruoti su pagrindine komanda, stengiausi tada trenerių nenuvilti.

Emocijos po debiutinių rungtynių Panevėžyje buvo labai geros, komanda labai gerai mane priėmė ir motyvavo.

Šiuo metu tenka daug rungtyniauti – nuovargis yra, bet spėju atsigauti. Vis tik ateina kita diena ir vėl į darbą – žaisti futbolą“, – pasakojo jauniausias „Optibet A lygos“ žaidėjas.

„Bangos“ strategas D. Afonso plačiau papasakojo apie perspektyvų 14-metį.

„Povilas yra vienas iš perspektyviausių jaunųjų mūsų klubo žaidėjų. Matome jo perspektyvą, pagal savo metus, jis labai protingas futbolininkas – turi talentą žaisti su kamuoliu, neturi streso. Pirmoje lygoje jis dar žaidė nedaug, bet tiek jaučiasi ten gerai, tiek gali gerai sužaisti. Tai – aukštas žaidėjas, kairiaakojis, ramus su kamuoliu, nebijo imtis iniciatyvos, nesvarbu prieš ką žaidžia.

Jis dar kiek jaunesnis, bet šią savaitę pagrindinėje komandoje buvo labai daug netekčių, tad pakvietėme jį treniruotis su pirma komanda. Atradome galimybių Povilą išleisti rungtynėse Panevėžyje, tikiuosi, kad jam tai bus kaip motyvacija dirbti dar sunkiau ateityje. Norisi parodyti jauniems žaidėjams, kad jais tikrai tikime ir matome perspektyvą“, – teigė D. Afonso.

Artimiausias rungtynes „Banga“ žais balandžio 26 dieną. 10-ajame ture gargždiškiai svečiuose nuo 18 val. susigrums su Telšių „Džiugu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.