Ant stalo – velniška intriga ir saldus desertas: ko Čempionų lygoje tikėtis iš „Manchester City“ ir Madrido „Real“

Jeigu esate futbolo gurmanas – ant stalo jau prieš save matote skaniausius desertus. Prasidedantis UEFA Čempionų lygos pusfinalis pateikia intrigų net ir išrankiausiems jo didenybės futbolo gerbėjams.

 K.Benzema.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Benzema.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J. Guardiola.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
J. Guardiola.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
C.Ancelotti ir P.Guardiola.<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
C.Ancelotti ir P.Guardiola.<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Josepas Guardiola.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Josepas Guardiola.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Egidijus Misius

Apr 26, 2022, 4:51 PM, atnaujinta Apr 26, 2022, 4:54 PM

Čempionų lygoje išliko visiems puikiai žinomi „Manchester City“ ir Madrido „Real“ bei „Liverpool“ su puikią staigmeną pateikusiu „Villarreal“ klubu.

Lrytas.lt pristato pusfinalio apžvalgą, kurią pradedame nuo balandžio 26-osios deserto – „Manchester City“ ir Madrido „Real“ susidūrimo.

„Manchester City“ – Madrido „Real“. Balandžio 26 diena, 22 valanda.

Bene labiausiai intriguojanti pusfinalio pora. Mančesterio ir Madrido klubai Čempionų lygoje tarpusavyje rungėsi šešis kartu, o rezultatai – visiška lygybė: pasiekta po dvi pergales, dukart sužaista lygiosiomis bei patirta po dvi nesėkmes, įvarčių skirtumas – 7:7.

Nemažiau įdomi bus ir trenerių, kurie pelnytai laikomi vienais sėkmingiausių šiuolaikinio futbolo specialistų pasaulyje, akistata. Abu jie yra iškovoję net 52 trofėjus.

Josepui Guardiolai tai bus priešpaskutinis sezonas su „Manchester City“ pagal dabartinę sutartį, kuri galioja iki 2023 metų vasaros, o ilgai laukto triumfo Europoje taip vis ir nėra. J.Guardiolai tik pernai pavyko peržengti iki tol užkeiktu buvusį ketvirtfinalio barjerą. „Manchester City“ tada nužygiavo iki finalo, kur 0:1 nusileido Londono „Chelsea“ futbolininkams.

J.Guardiolai pavyko iškovoti puikių pergalių Anglijos „Premier“ lygoje, tačiau nepaisant jų prioritetu išlieka Čempionų lyga. To niekada neslėpė ir klubo savininkas šeichas Mansouras bin Zayedas, kuris ir pakvietė ispaną vadovauti komandai.

Šįkart „Manchester City“ atiteko grėsmingiausias varžovas lyginant su iki šiol buvusiais. Lisabonos „Sporting“ (nugalėta 5:0, 0:0) ir antifutbolą pademonstravęs Diego Simeone Madrido „Atletico“ (0:0, 1:0) yra visai kitas lygis nei Madrido „Real“.

Per pastarąsias „Manchester City“ šešerias rungtynes, į kurias pateko ir „Atletico“, J.Guardiolos komandai viskas buvo aišku. Štai „Brighton“ nugalėtas 3:0, o „Watford“ 5:1. Bet Juergeno Kloppo „Liverpool“ parodė, kokias bėdas turi „Manchester City“ ir jos – gynyboje. J.Guardiolos komanda su „Liverpool“ sužaidė 2:2 ir 2:3 ir tai turėtų kelti nerimą – ypač žinant, kaip pastaruoju metu siaučia „Real“ puolimas.

Ir nors J.Guardiolos komanda nei aštuntfinalyje, nei ketvirtfinalyje įvarčių dar nepraleido, kovoje su Madrido „Real“ gali pasijausti traumų išretintos sudėties trūkumai (traumuoti K.Walkeris, J.Stone'as, B.Mendy). Gera naujiena „Manchester City“ komandai – kad šeštadienį į aikštę spėjo sugrįžti Rubenas Diasas.

Portugalas šiuo metu laikomas bene geriausiu gynėju pasaulyje. Pernai 24-erių futbolininkas buvo išrinktas Anglijos „Premier“ lygos metų žaidėju ir geriausiu Čempionų lygos futbolininku.

Žinoma, „Manchester City“ turi ir pranašumų. Vienu jų gali būti faktas, kad nežinia iš ko laukti pavojaus – Čempionų lygoje šį sezoną įvarčius mušė 10 skirtingų žaidėjų: R.Mahrezas 6, R.Sterlingas ir G.Jesusas po 3, B.Silva, Ph.Fodenas ir I.Giundoganas po 2, K. de Bruyne, J.Grealyshas, N.Ake ir C.Palmeris po 1.

„Real“ komandoje įvarčius mušė 6 futbolininkai: K.Benzema – 12, Rodrygo 3, T.Kroosas ir Vicinius po 2, M.Asensio bei D.Alaba po 1.

„Manchester City“ gyvenimą apsunkina ir tai, kad J.Guardiolos komanda taškas į tašką kovoja su „Liverpool“ dėl „Premier“ lygos trofėjaus, tad ekipai teks plėšytis per du frontus. Tuo tarp „Real“ Ispanijos „Primera“ lygoje antroje vietoje esančią „Barcelona“ komandą lenkia net 15 taškų, tad gali pailsinti žaidėjus ir susitelkti į Čempionų lygą.

Čempionų lyga ypatingai svarbi ir Carlo Ancelotti, kuris prie „Real“ vairo stojo po 6 metų pertraukos. 62 metų strategas 2013-2014 metų sezoną triumfavo Čempionų lygoje su „Real“, o anksčiau yra tai dukart padaręs su „AC Milan“ futbolininkais, tačiau po nesėkmingo pasirodymo Miunchene atrodė, kad jo karjera eina žemyn. Po vadovavimo „Napoli“ ir „Everton“ klubams atrodė, kad C.Ancelotti karjera gali pasukti į Kiniją ar Artimuosius Rytus, tačiau „Real“ prezidentas Florentino Perezas priėmė savalaikį ir gerą sprendimą – „Real“ čempionišką žaidimą pademonstravo jau pirmąjį sezoną.

C.Ancelotti yra ne tik komandos generolas, bet geba sukurti ir gerą atmosferą bei prisitaikyti ir rasti bendrą kalbą su bet kuriuo žaidėju. Jis aikštėje suteikia kūrybinės laisvės, aklai futbolininkų nestato į savo žaidimo filosofijos rėmus. Žaidėjai jaučia pasitikėjimą ir atsako tuo pačiu, o nugalėtojų dvasia sugrįžta į „Santiago Bernabeu“.

Kaip kitaip, jeigu ne savotiška magija, paaiškinti tokius fantastiškus sugrįžimus, kai atsiliekant 0:2 prieš „Paris Saint-Germain“ bendru rezultatu iškovojama pergalė 3:2. Arba susidūrimą su „Chelsea“, kai bendras deficitas 3:4 virto į 5:4.

Pirmuoju smuiku „Real“ komandoje griežia įspūdingą sezoną žaidžiantis K.Benzema. Jo sąskaitoje – 12 įvarčių Čempionų lygoje, o Ispanijoje – 25 tikslūs smūgiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. Įspūdingai atrodo ir 21-erių brazilų talentas Vinicius. Abu žaidėjai vienas kitą pradeda suprasti iš pusės žvilgsnio ir sudaro vieną grėsmingiausių tandemų Europoje.

Ne ką prasčiau žaidžia jau ne kartą į pensiją siųstas 36-erių Luka Modričius. Kroatas ir toliau dalina chirurgiškai tikslius perdavimus ir rodo galbūt geriausią žaidimą nuo 2018 metų, kai laimėjo „Auksinį kamuolį“. Vertas paminėti ir dažniausiai po keitimo pasirodantis, bet labai svarbius įvarčius mušantis Rodrygo. 21-erių futbolininkas pasižymėjo ir prieš Milano „Inter“, ir prieš „Chelsea“ ar „Sevilla“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.