Čempionų lygoje – dviejų futbolo taktikų šachmatų dvikova: „Kovosime tik dėl pergalės“

Antradienį startuos UEFA Čempionų lygos pusfinalių etapas, o jį atidarys „Manchester City“ ir Madrido „Real“ klubai. Intriguojanti dviejų rungtynių serija startuos Anglijoje, o prieš ją vyriausiasis Mančesterio ekipos strategas Pepas Guardiola prakalbo apie laukiančius iššūkius.

C.Ancelotti ir P.Guardiola.<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
C.Ancelotti ir P.Guardiola.<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 11:31 AM

51-erių futbolo specialistas priminė ir nepalankią „Manchester City“ istoriją šia turnyre – nors ne sykį komanda buvo laikoma favorite, tačiau modernioje UEFA Čempionų lygoje jai dar nėra pavykę iškovoti titulo.

„Praeityje vykusiose UEFA Čempionų lygos rungtynėse esame įveikę Madrido „Real“ barjerą, tačiau abejos rungtynės buvo įtemptos.

Per pastarąjį dešimtmetį įnirtingai kovojame dėl titulo. Tą patį darome ir šiemet, įveikėme grupių etapą, patekome į pusfinalį.

Stengiamės būti savimi ir gerai kovoti. Turime sužaisti dvejas išskirtines rungtynes, kad patektume į finalą ir tikimės, kad mums tai pavyks.

Mes labai gerbiame Madrido „Real“, jie yra nuostabūs. Man didžiulė garbė.

Kaip ir visos kitos komandos, norime žaisti finale. Vis dėlto nenuvertinsiu ir to, ką mes jau esame padarę – niekada, niekada“, – prieš artėjantį mūšį samprotavo „Manchester City“ treneris.

Tuo metu „Real“ treniruojantis Carlo Ancelotti kalbėjo ne tik apie antradienį laukiantį Čempionų lygos mūšį, bet ir šeštadienį vyksiančias Ispanijos futbolo čempionato rungtynes.

Dėl palankiai susiklosčiusių aplinkybių Madrido klubas jau artėjantį savaitgalį gali užsitikrinti Ispanijos čempionų titulą, bet 62-ejų italas užsiminė, kad dabar pagrindinė koncentracija yra į Čempionų lygos dvikovą.

„Negalvojame, kas bus šeštadienį. Džiaugiuosi, kad priartėjome prie titulo ir stengsimės jį iškovoti, tačiau dabar galvojame tik apie Čempionų lygą.

Joje anksčiau turėjome labai daug sunkų rungtynių, esame pripratę prie sunkumų. Nuolat kovojame dėl pergalės ir kol kas viskas viskas klostėsi mūsų naudai. Neabejojame, kad dėl pergalės kovosime ir antradienį“, – pabrėžė „Real“ strategas.

Atsakomoji komandų dvikova Madride vyks gegužės 4 dieną.

Tuo metu Anglijoje „Manchester City“ ir Madrido „Real“ ekipos ietis surems antradienį, 22 val. Lietuvos laiku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.