Milžinų akistata Čempionų lygos pusfinalyje: „Manchester City“ ir Madrido „Real“ surengė 7 įvarčių spektalį Jau 11-ąją min. šeimininkai pirmavo 2:0

UEFA Čempionų lygoje antradienį kovą pusfinalyje pradėjo Anglijos ir Ispanijos futbolo milžinai – „Manchester City“ ir Madrido „Real“. Po įspūdingos kovos pirmąją akistatą 4:3 (2:1) laimėjo „Manchester City“, tad viskas spręsis Madride.

 Kevinas de Bruyne jau 2 min. pelnė įvartį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kevinas de Bruyne jau 2 min. pelnė įvartį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Madrido „Real“ kelias į pusfinalį buvo daug sunkesnis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Madrido „Real“ kelias į pusfinalį buvo daug sunkesnis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 10:18 PM, atnaujinta Apr 26, 2022, 11:57 PM

Anglijos klubas pirmavo 2:0, 3:1, 4:2, tačiau galiausiai įgijo tik vieno įvarčio persvarą.

„Manchester City“ galingai pradėjo rungtynes ir 11-ąją min. pirmavo jau 2:0.

Jau 2-ąją min. Kevinas de Bruyne pelnė įvartį galva po Riyado Mahrezo perdavimo.

11-ąją min. pasižymėjo gynėjus išmaudęs Gabrielis Jesusas, o perdavimą jam atliko K.de Bruyne.

Vis dėlto „Real“ iki pertraukos sugebėjo atkurti intrigą, kai 33-iąją min. taikliai smūgiavo Karimas Benzema, kuriam perdavimą atliko Ferlandas Mendy.

Po pertraukos įvarčių festivalis tęsėsi.

53-iąją min. Philas Fodenas smūgiu galva po Fernandinho perdavimo atkūrė dviejų įvarčių pranašumą šeimininkų naudai 3:1.

Tačiau jau po dviejų minučių 55-ąją min. „Manchester City“ gynėjai pražiopsojo Viniciuso prasiveržimą nuo aikštės vidurio kairiuoju kraštu ir rezultatas tapo 3:2.

Vis dėlto 74-ąją min. „Manchester City“ vėl atgavo dviejų įvarčių pranašumą, kai smūgiu į viršutinį kampą pasižymėjo Bernardo Silva. Jis perėmė kamuolį iš nukritusio Oleksandro Zinčenkos.

Tai buvo dar ne viskas. 81-ąją min. Emerickas Laporte'as baudos aikštelėje sužaidė ranka ir po vaizdo peržiūros teisėjas skyrė baudinį. K.Benzema parodė, kad turi geležinius nervus ir lengvu smūgiu nuskraidino kamuolį į viršutinį kampą - 4:3.

Primename, kad svečiuose pelnyti įvarčiai šį sezoną jau nesuteikia pranašumo esant lygiam bendram rezultatui.

Rungtynių statistika.

„Manchester City“ - Madrido „Real“ 4:3 (2:1). Kevinas de Bruyne (2), Gabrielis Jesusas (11), Philas Fodenas (53), Bernardo Silva (74)/Karimas Benzema (33, 82 iš 11 m), Viniciusas (55).

Kitame pusfinalyje kovoja „Liverpool“ ir „Villarreal“, kurie kovą pradės trečiadienį.

Iki šios akistatos Mančesterio ir Madrido klubai Čempionų lygoje tarpusavyje rungėsi šešis kartus: pasiekta po dvi pergales, dukart sužaista lygiosiomis bei patirta po dvi nesėkmes, įvarčių skirtumas – 7:7.

Komandų treneriai Josepas Guardiola ir Carlo Ancelotti laikomi vienais sėkmingiausių šiuolaikinio futbolo specialistų pasaulyje: jie kartu yra iškovoję net 52 trofėjus.

Šio sezono atkrintamosiose varžybose „Manchester City“ dar nepraleido įvarčio – pranoko Lisabonos „Sporting“ (5:0 ir 0:0) bei Madrido „Atletico“ (0:0 ir 1:0).

Čempionų lygoje šį sezoną komandos įvarčius mušė 10 skirtingų žaidėjų (Riyadas Mahrezas 6, Raheemas Sterlingas ir Gabrielis Jesusas po 3).

„Real“ kelias buvo kur kas sunkesnis, bet pavyko įveikti „Paris Saint-Germain“ (0:1 ir 3:1) bei Londono „Chelsea“ (3:1 ir 2:3).

Pirmuoju smuiku „Real“ komandoje griežia įspūdingą sezoną žaidžiantis Karimas Benzema. Jo sąskaitoje – 12 įvarčių Čempionų lygoje, o Ispanijoje – 25 tikslūs smūgiai ir 11 rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.