Per 131 sekundę du įvarčius įmušęs „Liverpool“ jau pravėrė Čempionų lygos finalo duris

Trečiadienį buvo žaidžiamas antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalis, kuriame santykius aiškinosi anglų „Liverpool“ ir ispanų „Villarreal“ komandos. Pirmame kėlinyje lygiosiomis sužaidus ekipoms, viskas išsisprendė antrojo kėlinio pradžioje, kai per 131 sekundę anglai pelnė du įvarčius ir laimėjo 2:0 (0:0).

„Liverpool“ ekipa yra yra Čempionų lygos pusfinalio favorits.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ ekipa yra yra Čempionų lygos pusfinalio favorits.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Salah<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 M.Salah<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-27 21:18, atnaujinta 2022-04-28 00:09

Nors iniciatyva priklausė „Liverpool“, tačiau jis niekaip nesugebėjo pelnyti įvarčio. Po pertraukos 50 min. į ispanų vartus įskriejo įvartis, tačiau dėl nuošalės jis nebuvo įskaitytas. Tačiau jau 52 min. jis vis dėlto krito į „Villarreal“ vartus, buvo užskaitytas, bet ne be ispanų pagalbos.

Kamuolį gavęs Jordanas Hendersonas smūgiavo iš dešiniojo vartų kampo ir kamuolys pradžioje atsimušė į P. Estupinano koją, o jau po to rikošetu nuo Geronimo Rulli rankos įskriejo į vartus.

Vos tik „Liverpool“ pasidžiaugė, jau kitoje atakoje 55 min. M.Salah atliko puikų perdavimą Sadio Mane į baudos aikštelę ir šis vienu lietimu padvigubino rezultatą.

Tai buvo jau 450-asis „Liverpool“ įvartis Europos taurių istorijoje  - įskaitant ir kvalifikaciją.

„Liverpool“ šiame Čempionų lygos aštuntfinalyje 2:0 nugalėjo Milano „Inter“, o namuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 0:1. Tačiau to užteko, kad anglai žengtų į ketvirtfinalį, kuriame svečiuose 3:1 nugalėjo Lisabonos „Benfica“, o namuose su ja sužaidė 3:3.

„Villarreal“ aštuntfinalyje svečiuose 1:1 sužaidė su Turino „Juventus“, o namuose šventė pergalę netikėtai lengvą pergalę rezultatu 3:0.

Didžiausia sensaciją ispanai sukūrė ketvirtfinalyje, kai svečiuose nurungė Miuncheno „Bayern“ 1:0, o namuose sužaidė lygiosiomis 1:1. Tad favoritas Vokietijos čempionas krito ketvirtfinalyje.

Iki šiol „Liverpool“ ir „Villarreal“ Europos varžybose buvo susitikę du kartus ir pasidalino po pergale namuose.

„Liverpool“ į Europos taurės ar UEFA Čempionų lygos pusfinalį prasimušė jau 12-ąjį kartą ir pagal šį rezultatą susilygino su „Manchester United“.

Septintąjį sezoną Jurgeno Kloppo vadovaujamas Liverpulio klubas gali patekti į istoriją – dar nei vienam anglų klubui nepavyko užfiksuoti vadinamojo „pokerio“ – laimėti visus pagrindinius turnyrus. Kol kas :Liverpool“ turi šansus tai padaryti.

„Liverpool“ įveikė Londono „Chelsea“ ir iškovojo Anglijos lygos taurę, jau prasibrovė į Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurę, kur vėl susitiks su „Chelsea“. „Premier“ lygos lentelėje nuo „Manchester City“ atsilieka vos tašku.

Čempionų lygos pusfinalį pasiekė po dvejų metų pertraukos.

Primename, kad pirmame Čempionų lygos pusfinalyje „Manchester City“ namuose 4:3 nugalėjo Madrido „Real“ futbolininkus ir prieš atsakomąsias rungtynes turi vieno įvarčio persvarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.