Padėtį kovoje dėl patekimo į Čempionų lygą susikomplikavęs „Arsenal“ strategas liko nusivylęs komanda

Pirmadienį Londono „Arsenal“ klubas Anglijos „Premier“ lygoje išvykoje 0:2 nusileido „Newcastle United“ ekipai ir susikomplikavo savo padėtį kovoje patekimo į UEFA Čempionų lygą.

 M. Arteta<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 M. Arteta<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 11:46 AM, atnaujinta May 17, 2022, 11:52 AM

„Arsenal“ strategas Mikelis Arteta pripažino, kad „Newcastle“ buvo „10 kartų geresni“ už „Arsenal“ ir pripažino, kad kanoninierių pasirodymas pirmadienio pralaimėjimo metu nė iš tolo neprilygo komandai, kuri tikisi patekti į Čempionų lygą.

„Arsenal“ Čempionų lygos viltys nebėra jų rankose po pirmadienio pralaimėjimo Niukasle 0:2, o lenktynėse dėl vietos stipriausiame čempionate į priekį išsiveržė Londono „Tottenham Hotspur“ ekipa.

40-metis strategas pripažino, kad „Arsenal“ „nieko nepadarė“ mače, kurį buvo iš esmės buvo būtina laimėti, todėl nusivylusiais liko visi.

„Newcastle“ nusipelnė laimėti rungtynes ir buvo daug geresni už mus. Mes nieko nepadarėme gero. Jie buvo daug geresni ties kiekvienu aspektu ir mes prastai rungtyniavome su kamuoliu. Žaidimo metu nutiko daug įvairių dalykų, pavyzdžiui, keitimai dėl traumų, bet tai nėra pasiteisinimas dėl pralaimėjimo, nes jie buvo daug geresni už mus.

Bandėme pakeisti kai kuriuos dalykus, bet nuo to niekas nepagerėjo. Buvo akimirkų, kai atrodėme geriau, bet tada labai prastai išpildėme turėtas progas, o įvarčiai, kuriuos mes praleidome, buvo klaidų pasekmė.

Labai apmaudu, kad „Newcastle“ buvo 10 kartų geresnis už mus, o mūsų žaidimas ne iš tolo neprilygo tokiam, kokio reikia, jeigu norime žaisti Čempionų lygoje.

Esu nepaprastai nusivylęs. Tai labai skausminga. Kelialapis buvo mūsų rankose ir dabar tai nebėra mūsų rankose. Turime nugalėti „Everton“ ir laukti, kad „Norwich“ įveiktų „Tottenham“. Futbole visada yra maža tikimybė“, – po skaudžios nesėkmės kalbėjo M.Arteta.

Į Čempionų lygą pateks 4 pirmas vietas užėmusios komandos.

Po 35 turų „Arsenal“ turėjo 66 taškus ir 4 taškų pranašumą prieš „Tottenham“, tačiau M.Artetos auklėtiniai patyrė pralaimėjimus prieš tą patį „Tottenham“ ir „Newcastle United“ bei prarado 4-ąją poziciją.

Norint patekti į Čempionų lygą „Arsenal“ ekipai reikia laimėti paskutiniojo turo rungtynes prieš Liverpulio „Everton“ ir tikėtis Londono „Tottenham“ pralaimėjimo prieš paskutinėje vietoje esančius „Norwich City“ futbolininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.