„Sūduva“ po atkaklios kovos pranoko „Panevėžio“ futbolininkus

Šeštadienį „Optibet A lygoje“ toliau vyko 14-ojo turo kovos. Marijampolės „Sūduva“ toliau demonstruoja puikią formą – namuose vicečempionai susitvarkė su čempionato lyderiu „Panevėžiu“.

Marijampolės ekipa iškovojo tris taškus.<br>alyga.lt nuotr.
Marijampolės ekipa iškovojo tris taškus.<br>alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2022, 10:05 PM, atnaujinta May 21, 2022, 10:55 PM

Suvalkiečiai sugebėjo atsigauti po praleisto įvarčio, o du įmušti įvarčiai pirmojo kėlinio pabaigoje garantavo Miguelio Moreiros auklėtiniams svarbią pergalę 2:1 (2:1).

Dvikovoje sėkmingiau startavo ir varžovų aplaidumu pasinaudojo svečiai iš Aukštaitijos. Jau 12 minutę jie išsiveržė į priekį, kai Jeffrey Sarpongas atliko perdavimą link tolimojo virpsto, o ten nieko netrukdomas Wandersonas smeigė tikslų smūgį galva.

Įvartį praleidę marijampoliečiai pamažu atstatė kokybinę pusiausvyrą aikštėje ir ieškojo galimybių įmušti. Pastangos nenuėjo perniek – 42 minutę kontratakoje Jevgenas Protasovas pakėlė kamuolį į baudos aikštelės epicentrą, o ten galva tiksliai pasižymėjo Olivier Rommensas.

Pagreitį pagavusi „Sūduva“ sudavė varžovams dar vieną smūgį jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką. Baudos aikštelėje Jevgeno Protasovo šūvį pažeme atrėmė vartininkas Rafaelis Broetto, bet kamuolys patogiai atšoko Xabi Azumendi, kuris savo proga pasinaudojo puikiai.

Po pertraukos šeimininkai turėjo iniciatyvą savo rankose ir galėjo padidinti pranašumą švieslentėje. 62 minutę po puikaus komandos draugo perdavimo O. Rommensas išniro priešais vartus, bet smūgiavo kamuolį virš skersinio. Kitoje aikštės pusėje neblogą galimybę turėjo Nasko Milevas, bet jo smūgis galva buvo kiek netikslus.

„Sūduvai“ nebuvo didesnių problemų išlaikyti pranašumą, o pergalė leido komandai pakilti į ketvirtą vietą. „Panevėžys“ iki turo pabaigos bent laikinai išliks pirmoje vietoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.