Mažojo futbolo pasaulio čempionatas keitė datas ir vietą, bet galiausiai vyks Europoje

Jau du kartus atidėtas 2022 metų Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatas turi naują datą ir visiškai naują lokaciją.

 Budapešte vyks 2022 metų mažojo futbolo čempionatas<br> Socca nuotr.
 Budapešte vyks 2022 metų mažojo futbolo čempionatas<br> Socca nuotr.
 Esenas priims 2023 metų pasaulio mažojo futbolo čempionatą.<br> Socca nuotr.
 Esenas priims 2023 metų pasaulio mažojo futbolo čempionatą.<br> Socca nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 8:37 AM

Priminsime, kad iš pradžių Socca tarptautinės federacijos organizuojamas turnyras turėjo vykti Meksikos Kosumelio saloje balandžio mėnesį. Po to mažojo futbolo čempionatas buvo nukeltas į birželį, o jo vieta pakeista į Meksikos Kankuno kurortą.

Visgi, dėl nenumatytų aplinkybių mažojo futbolo čempionatas Meksikoje buvo galutinai atšauktas. Į šią šalį Socca federacija ketina sugrįžti 2024 arba 2025 metais.

Tačiau Socca federacija dėjo visas pastangas ir ieškojo naujos vietos šių metų mažojo futbolo čempionatui. Pagaliau tą vietą surasti pavyko ir ja tapo Vengrijos sostinė Budapeštas.

Budapešte 2022 metų mažojo futbolo pasaulio čempionatas vyks rugsėjo mėnesio 10–18 dienomis. Čempionate varžysis 40 rinktinių, tarp kurių bus ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinė.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė planavo dalyvauti ir Meksikoje turėjusiame vykti pasaulio čempionate, bet dabar jau ruošiasi išvykai į žymiai arčiau esantį miestą – šalia Dunojaus įsikūrusiame Budapešte.

Tiesa, dėl gerokai pasikeitusių pasaulio čempionato datų Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis bus paskelbta kiek vėliau, nes joje nuo pirminio plano gali būti pasikeitimų.

Verta paminėti ir tai, kad jau dabar aišku kur ir kada vyks 2023 metų Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatas. Jis birželio 9–18 dienomis bus surengtas Eseno mieste, Rūro srities centre.

Centrinėje Eseno miesto aikštėje bus pastatytas specialiai čempionatui skirtas stadionas, kuris talpins 3000 fanų.

Šiame stadione bus galima išvysti ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinę, kuri taip pat ketina dalyvauti 2023 metų mažojo futbolo pasaulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.