Po dar vieno nykaus rinktinės pralaimėjimo V. Ivanauskas nekalba apie atsistatydinimą: „Jūs nespręskite mano likimo. Yra didesnių problemų – karas vyksta“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šeštadienio vakarą sužaidė trečiąsias savo rungtynes šio sezono UEFA Tautų lygos turnyre ir patyrė trečiąją nesėkmę. Lietuviai išvykoje 1:2 (1:2) nusileido Farerų salų komandai ir praleistų bei įmuštų įvarčių santykį padidino iki 1:10.

Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br> V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br> V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>LFF nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>LFF nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 8:58 AM, atnaujinta Jun 12, 2022, 9:01 AM

Po dar vieno fiasko mūsų šalies rinktinės strategas Valdas Ivanauskas pripažino, kad varžovų primityvus žaidimas davė savo vaisių.

„Skaudus, labai skaudus pralaimėjimas. Po įmušto įvarčio tikrai valdėme situaciją ir nebuvo kažkokio pagrindo nerimauti. Varžovų futbolas buvo primityvus, toks vyriškas. Bet jis davė rezultatą – 11 m baudinį.

Galima sakyti, mes nematę tokio futbolo. Jis, sakykime, yra gana sunkus. Primityvus žaidimas, bet jis davė rezultatą.

O 44–ąją minutę, kaip ir su Liuksemburgu... Skaudu. Vėl įvartis tą pačią minutę. Likus žaisti minutę, į pertrauką išeiti su minus vienu. Tai skaudu, bet mes negalime tam turėti įtakos, nes nebuvo jokio pagrindo.

Bet yra tam tikros futbolo gudrybės, kad išeitum ir pasiruoštum antrajam kėliniui. Nemanau, kad šis pralaimėjimas yra pelnytas, bet tai – pralaimėjimas“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Aiškindamas apie į Lietuvos ekipos vartus skirtą 11 metrų baudinį ir ar jis sutinka su juo, nacionalinės ekipos vedlys nebuvo kategoriškas: „Nemačiau, kad ten būtų tikrai baudinys. Buvo nemažai kovos.

Tačiau teisėjas nusprendė. Ten nebuvo penkiasdešimt ant penkiasdešimt, o parodyta aiškiai į žymę. Skaudu, nes turėjome kažkokią iniciatyvą, antrame kėlinyje turėjome šansų. Tokia mūsų dalia dabar“.

– Dažnai minite būtiną komandos charakterį. Mače su Farerais jo pasigedote?

– Ne. Nė vieno nebuvo aikštėje, kuris nebūtų norėjęs laimėti. Bet jų labai sunki gynyba ir buvo sunku surasti tų spraų. Buvo kelios, bet nepasinaudojome.

– Kaip Lietuvos sirgaliams paaiškintumėte, kas įvyko Fareruose ir kodėl šiai rinktinei nepavyksta laimėti?

– Meistriškumu mes esame geresni, tai matėsi aikštėje. Bet reikia tą meistriškumą įrodyti įvarčiais. Bet jų buvo šiandien tik vienas. Kaip aš galiu įtakoti? Žaidėjai stengiasi tiek, kiek gali. Gaunasi, nesigauna... Šiandien nesigavo.

– Komanda tiki jumis?

– Mes dirbame savo darbą, visi esame profesionalai. Visi žaidžia už Lietuvą, yra atsidavimas. Gal ir yra kažkokių priekaištų, tačiau mes atiduodame visi save kovai, žaidėjai taip pat.

– Ar nėra neramu dėl jūsų posto rinktinėje. LFF vadovai jau kalbėjo apie galimus sprendimus.

– Jūs nespręskite mano likimo. Yra didesnių problemų – karas vyksta. Apie mano likimą ne jums spręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.