Po FIFA inspektoriaus vizito – LFF žinia: Kauno stadiono atidarymas gali nusikelti į kitus metus

Renovuojamas Kauno Dariaus ir Girėno stadionas vis labiau džiugina ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos gyventojus. Laikinojoje sostinėje rengiami finaliniai renovacijos darbai, išbandomi prožektoriai bei šveistuvai, atliekami paskutinieji „higieniniai“ tvarkymai.

Dariaus ir Girėno stadionas.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
Dariaus ir Girėno stadionas.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.<br>A.Jauniaus nuotr.
Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.<br>A.Jauniaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 2:00 PM

Kaune kartu su Lietuvos futbolo federacijos atstovais apsilankė ir FIFA inspektorius. Nors darbai vykdomi pagal planą, pasak LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus, kai kurias smulkmenas dar reiktų patvarkyti.

„Rugsėjo mėnesį yra dar vienas vizitas, nes yra daug nepabaigtų darbų, smulkmenų ir niuansų, kurių galbūt statytojas nemato. Tikiuosi, kad rugsėjo pabaigoje bus paskutinis vizitas šiais metais, po kurio bus galima spręsti apie atitinkamą stadiono „paleidimo“ datą“, – samprotavo vienas iš LFF vadovų.

Generalinis sekretorius taip pat pridūrė, kad Dariaus ir Girėno stadiono atidarymo rungtynės gali būti perkeltos ir į tolimesnę datą.

Anksčiau buvo tikimasi, kad spalį šiame stadione bus galima surengti LFF taurės finalo dvikovą, tačiau, pagal dabartinį vaizdą, atidarymo rungtynės gali nusikelti ir į 2023 metus.

„Gaila, kad atidarymo startą tenka vis atidėjinėti, norime, kad tos pirmosios rungtynės įvyktų kuo greičiau, bet viską dėliojant pagal laiko tarpsnį, po šios dienos vizito darosi aišku, kad nelabai realu spalį čia surengti planuotų LFF taurės finalo rungtynių.

Taip pat klausimas dėl Baltijos taurės varžybų, kurios vyks lapkričio mėnesį. Realiame variante norėtume žaisti jau lapkritį, bet pagal darbus ir UEFA inspektoriaus pastebėjimus, tas laikas gali nusikelti ir į kitų metų pradžią“, – teigė E.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.