„Barcelona“ prezidentas J. Laporta atskleidė R. Lewandowskio įsigijimo užkulisius: pavyko nusiderėti

„Barcelona“ klubas savaitgalį paskelbė, kad pavyko užbaigti sandorį su Miuncheno „Bayern“ dėl lenko Roberto Lewandowskio įsigijimo. Katalonų klubo prezidentas J.Laporta liko patenkintas pasiektu susitarimu.

J.Laporta.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Laporta.<br>AP/Scanpix nuotr.
R.Lewandowskis prisijungė prie naujos komandos.<br>Stopkadras.
R.Lewandowskis prisijungė prie naujos komandos.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-19 16:57

Po ilgų derybų „Bayern“ sutiko su Ispanijos klubo pasiūlymu ir už lenką uždirbs 50 milijonų eurų arba 45 milijonus iškart ir 5 mln. kaip papildomas išmokas.

„Barcelona“ prezidentas Joanas Laporta atskleidė Roberto Lewandowskio įsigijimo užkulisius.

„Konkuravome su tokiais klubais kaip PSG ir „Chelsea“. Tačiau Robertas Lewandowskis norėjo atvykti į Barseloną ir man jis dėl to patinka.

Turime jam padėkoti, nes jis gavo mažiau pinigų, nei pasiūlė kiti klubai, ir, svarbiausia, kad jis atlaikė didžiausią spaudimą.

Žaidėjas suprato savo situaciją, pakoregavo atlyginimą ir susitarėme. Dabar galime būti labai patenkinti“, – interviu sporto kanalui TUDN sakė Joanas Laporta.

Jis taip pat atskleidė, kad derybos nebuvo lengvos.

„Robertas yra puikus žaidėjas, puikus žmogus, o jo agentas atkakliai gynė sutarties sąlygas. Tačiau mes stovėjome tvirtai. „Barcelona“ niekada nebedarys praeities klaidų ir visada elgsis išmintingai. Neturėsime klube žaidėjo, kuris neprisitaikytų prie šių taisyklių“, – pripažino J.Laporta.

Kodėl „Barcelona“ nusprendė įsigyti lenką?

„Žinojome, kad mums reikia įmušančio puolėjo. Lenkas yra įvarčių automatas, Auksinio batelio laimėtojas. Jeigu žiūrėtume į jo pasiekimus, jis įvarčius garantuoja, o tokio žaidėjo reikia kiekvienai komandai“, – teigė J.Laporta.

R.Lewandowskis gaus 9 mln. eurų per sezoną atskaičius mokesčius.

„Barcelona“ vasaros perėjimų taip pat papildė Raphinha (iš „Leeds United“), Franckas Kessie („AC Milan“) ir Andreas Christensenas („Chelsea“).

„Kuriame komandą, kad katalonai gerai praleistų laiką. Norime matyti tokį žaidimo stilių, kuriame dominuoja spaudimas, kamuolio kontrolė ir daug įvarčių“, – sakė J.Laporta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.