Prieš mažojo futbolo pasaulio čempionato burtus pasikeitė Lietuvos rinktinės treneris – juo tapo M. Grigalevičius

Tris kartus keista 2022 metų „Socca“ mažojo futbolo pasaulio čempionato (6 prieš 6) data ir vieta birželio mėnesį pagaliau buvo paskelbta. Meksikoje turėjęs vykti čempionatas buvo perkeltas į Vengrijos sostinę Budapeštą ir vyks rugsėjo 10–18 dienomis.

 Mindaugas Grigalevičius.<br> LMFA nuotr.
 Mindaugas Grigalevičius.<br> LMFA nuotr.
 Burtų krepšeliai.<br> LMFA nuotr.
 Burtų krepšeliai.<br> LMFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aurimas Adomaitis

Jul 19, 2022, 2:37 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 2:43 PM

Čempionate varžysis rekordinis rinktinių skaičius – 43.

Tarp jų bus ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinė, tačiau dėl pasikeitusių čempionato datų ir joje įvyko svarbūs pokyčiai.

Kovo mėnesį Lietuvos mažojo futbolo rinktinės treneriu paskirtas Robertas Šuškevičius kelis mėnesius ruošė rinktinę būsimoms kovoms Meksikoje, bet pasikeitus čempionato laikui ir vietai, treneris dėl asmeninių priežasčių negalės stovėti prie rinktinės vairo.

Lietuvos mažojo futbolo asociacija greitai sureagavo į šią situaciją ir nutarė, kad rinktinės vadžias perima buvęs garsus futbolininkas Mindaugas Grigalevičius. Būtent jis ves rinktinę į mažojo futbolo pasaulio čempionato kovas Vengrijoje.

„Norime padėkoti Robertui už jo įdėtą darbą. Pastaruosius mėnesius jis puikiai dirbo ir ruošė rinktinę, todėl labai apgailestaujame, jog dėl susiklosčiusių aplinkybių – pasikeitusių čempionato datų ir vietos – negalime pratęsti bendradarbiavimo.

Tuo pačiu noriu pasveikinti naująjį rinktinės trenerį Mindaugą Grigalevičių. Jis glaudžiai susijęs su mažuoju futbolu ir esu tikras, kad Vengrijoje pasieks puikių rezultatų bei įkvėps rinktinę nuostabioms pergalėms“, – sakė Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vadovas Tomas Butkus.

40-metis M.Grigalevičius savo futbolininko karjeros laikais du kartus gynė Lietuvos rinktinės garbę, o A lygoje buvo tikra įvarčių mašina.

Jis atstovavo tokiems klubams kaip kaip Vilniaus „Polonija“, Vilniaus „Žalgiris“, FK „Šilutė“, Vilniaus „Vėtra“, Tauragės „Tauras“, Vilniaus REO ir FBK „Kaunas“.

Pastarojo gretose M.Grigalevičius pelnė net 30 įvarčių ir 2007 metais tapo A lygos čempionu. Buvęs futbolininkas taip pat yra žaidęs Farerų salose, Armėnijoje ir Norvegijoje.

Iš viso A lygoje buvęs puolėjas per 139 rungtynes pelnė 59 įvarčius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Savo trenerio karjerą M.Grigalevičius pradėjo salės futbole 2016 metais, kuomet sėkmingai treniravo Kauno „Vyčio“ komandą ir su ja ne kartą tapo Lietuvos čempionu. Pastaruosius kelis metus pats M.Grigalevičius žengia į mažojo futbolo aikštelę su Kauno „Hegelmann Minifootball“ komanda ir rodo gerus rezultatus Lietuvos mažojo futbolo čempionate.

„Futbolas man visą gyvenimą buvo artimas ir niekada nuo jo nebuvau atitolęs. Baigęs žaisti didįjį futbolą tuometiniame Kauno „Vyčio“ (dabar „Kauno Žalgiris“, – aut. pastaba) klube žaidžiau salės futbolą, o 2016 metais tapau ir „Vyčio“ treneriu.

Jau pirmais metais tapome Lietuvos čempionais ir apskritai per tuos tris metus, kuomet dirbau „Vytyje“, Lietuvoje laimėjome viską. Antrą sezoną UEFA Futsal Čempionų lygoje pasiekėme trečią etapą – patekome į stipriausiųjų šešioliktuką. Žaidėme prieš geriausią futsal žaidėją Ricardinho ir jo vedamą Madrido „Inter Movistar“ klubą, – savo patirtimi pasidalino M.Grigalevičius.

„Dar ir dabar pats pažaidžiu tai salės futbolą, tai mažąjį futbolą, tad šios sporto šakos subtilybes žinau gerai. Pats mėgstu žaisti tokį futbolą, kuris žaidžiamas galva. Nemėgstu, kai komandos žaidžia „mušu bet kur ir kaip gausis, taip gausis“ futbolą.

Negaliu to pakęsti, todėl ir iš rinktinės reikalausiu protingo žaidimo, nemušti bet kur, o ieškoti laisvo komandos nario, atlikti perdavimą, pačiam atsidengti“, – prisistatė naujasis Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vedlys.

M.Grigalevičius rinktinėje dirbs kartu su fizinio rengimo treneriu Giedriumi Brazaičiu. Pastarasis Lietuvos mažojo futbolo rinktinėje dirbo ir 2019 metais Kretoje, kuomet Lietuva pirmą kartą istorijoje įveikė grupių etapą, bet aštuntfinalyje krito prieš Angliją.

Su G.Brazaičiu naujasis rinktinės strategas kartu dirbs ne pirmą kartą. Būtent šis duetas kartu darbavosi ir tuometinio Kauno „Vyčio“ salės futbolo klube.

„Su Giedriumi niekada bendravimas nebuvo sustojęs, tad žinoma, malonu, kad vėl kartu galėsime dirbti trenerių štabe. Tai tikrai geras dalykas. Puikiai vienas kitą žinome ir galime pasidalinti savo patirtimi su komanda“, – apie jėgų suvienijimą su G.Brazaičiu sakė M.Grigalevičius.

„Labai smagu, kad vėl dirbsime kartu. 2019 metais rinktinėje dirbau su Armando. Jo tada gerai nepažinojau, bet lengvai susibendravome. Dabar bus dar žymiau lengviau, nes Mindaugą žinau puikiai. Manau, kad be problemų susidirbsime ir tai duos rezultatą“, – pridūrė pats G.Brazaitis.

Iki išvykos į Vengrijoje vyksiantį Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatą dar liko beveik du mėnesiai, tad M.Grigalevičius yra rimtai nusiteikęs darbams.

„Greitu metu reikės susirinkti su rinktine ir, kaip mėgstu sakyti, atsisėsti į tribūną ir pažiūrėti bendrą rinktinės vaizdą, suprasti, kuri pozicija gali būti kiek silpnesnė, o kuri bus mūsų stiprioji žaidimo pusė“, – mintimis dalinosi buvęs puolėjas.

Liepos 20 dieną (trečiadienį) Socca federacija surengs būsimo pasaulio čempionato grupių etapo burtus ir po jų paaiškės su kuo į vieną grupę pateks Lietuva. Naujajam rinktinės treneriui nėra itin svarbu prieš ką reikės žaisti, bet jei būtų jo valia, jis tikrai norėtų išbandyti jėgas su Brazilija. Šios šalies futbolą M.Grigalevičius puikiai žino, nes jam pačiam teko treniruoti ne vieną brazilą Kauno „Vyčio“ komandoje.

„Kokie burtai bus, tokie ir bus, bet faktas, kad su Brazilija visi norėtų žaisti. Puikiai žinau brazilišką mentalitetą, jų žaidimą, tad būtų įdomu mažojo futbolo pasaulio čempionate sužaisti su šia rinktine“, – apie laukiančius burtus kalbėjo M.Grigalevičius.

Pabaigai M.Grigalevičius išsakė ir savo asmeninius tikslus, kuriuos su Lietuvos rinktine nori pasiekti Vengrijoje: „Medaliai! (šypsosi, – aut. pastaba). Bet svarbiausia, kad rinktinė kiekvienose rungtynėse atiduotų visas jėgas ir sužaistų kaip gali geriausiai. Mano uždavinys bus rungtynių dienomis maksimaliai nuteikti rinktinę ir iš jos išspausti maksimumą“.

Verta paminėti, kad Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pateko į trečiąjį krepšelį ir grupių etape tikrai nežais su Belgija, Ispanija, Omanu, Pakistanu, Egiptu, Italija ir Ukraina.

Rytoj traukiami „Socca“ mažojo futbolo pasaulio čempionato burtai 43 rinktines suskirstys į aštuonias grupes po 5 arba 6 komandas, o į aštuntfinalį pateks po dvi stipriausias kiekvienos grupės rinktines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.