Futbolo kare – partinė drausmė: M. Majauską „melagiu“ pavadinęs A. Valinskas sulaukė kirčio iš sūnaus konservatoriaus

Konservatoriaus Mykolo Majausko užmojis perimti ar bent pakeisti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymą įtraukė ir ne tik futbolu besidominčius politikos veikėjus.

 Arūnas Valinskas sulaukė sūnaus pastabų.<br> lrytas.lt koliažas
 Arūnas Valinskas sulaukė sūnaus pastabų.<br> lrytas.lt koliažas
 Edgaras Stankevičius.<br>T.Bauro nuotr.
 Edgaras Stankevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 31, 2022, 3:43 PM, atnaujinta Jul 31, 2022, 4:44 PM

M.Majausko politinius užmojus į miltus sumalė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, įžvelgęs rinkiminį šūkavimą ir nenorą girdėti argumentus ar bent jau išklausyti faktus.

Biudžeto ir finansų komitetui vadovaujančiam M.Majauskui bei Jaunimo ir ir Sporto komisijos vadovui Laurynui Kasčiūnui skaudžiai įgėlė ir buvęs Seimo pirmininkas 55 metų Arūnas Valinskas.

15min.lt pakelbtame komentare jis pavadino M. Majauską „oficialiu melagiu“ ir pasišaipė iš posėdžio.

„... gydytojų konsiliumas su profesoriais M.Majausku ir L.Kasčiūnu priešakyje, – rašė žinomas laidų prodiuseris. – Rūpestis futbolu, kaip ir visu sportu, yra gerai, tačiau man toks komjaunuoliškas užsidegimas labiau panašus į politinių dividendų ir reitingų medžioklę, o ne į nuoširdų rūpinimąsi Lietuvos futbolu.“

Toks A.Valinsko pareiškimas užkliuvo 32 metų sūnui – Arūnui Valinskui jaunesniajam, kuris kaip M.Majausko ir L.Kasčiūno bendrapartietis yra konservatorių frakcijos narys Seime.

„Niekada nėra smagu ginčytis šeimoje, ypač apie Lietuvos futbolą, kur lyg jokio ginčo ir neturėtų būti.

LFF savigynos strategija susiveda ne į kalbėjimą apie esmę, o į „pas jus tai juodaodžius karia.“ Būtų labai patogu jai pačiai, jei LFF pertvarkos iniciatyva taptų vienos ar kitos šeimos asmeniškumų aiškinimųsi.

Todėl šito džiaugsmo nesuteiksiu. Bet atsakyti į argumentus ir kaltinimus reikia – be asmeniškumų ir ad hominem“, – parašė Seimo narys.

Jam užkliuvo teiginys dėl kontakto iš Lietuvos pusės su FIFA ar UEFA.

Todėl A.Valinskas jaunesnysis pasigyrė, kad pats prisidėjo prie laiško rašymo

„Kaip žmogus, rašęs tą laišką, švelniai tariant, sutrikau. Dėl diplomatinio protokolo laiško viešinti nėra galima, bet jo buvimo ir išsiuntimo faktą žinau ir liudiju pačiu geriausiu, asmeniniu-daromuoju būdu. Galų gale, esu įsitikinęs, kad šio laiško kurjeris (pačia geriausia prasme) ambasadorius Laimonas Talat-Kelpša galės patikslinti proceso detales“, - parašė A.Valinskas.

L.Talat-Kelpša yra Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje nuo 2021 metų gruodžio.

Ambasadorius 15min.lt teigė, kad raštas FIFA prezidentui Gianni Infantino buvo išsiųstas liepos 26 d., o Seimo komisijos posėdis vyko liepos 27 d.

Turbūt konservatorių politikai mano, jog FIFA vidurvasarį turėtų mesti visus savo darbus ir tuoj pat raportuoti, kad M.Majausko ir kompanijos prašymu įveda tiesioginį valdymą LFF.

Bet iš to jau pasijuokė ne tik visiems kliūvantis Tauragės verslininkas Arūnas Pukelis, bet ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Aš tokį variantą atmetu. Bet jeigu prieitume iki to, tada taip. Būtų suspendavimas tiek nacionalinės rinktinės, tiek jaunimo rinktinių, tiek klubų dalyvavimo varžybose. Afrikoje vyksta tokie dalykai, Graikijoje buvo, yra tų pavyzdžių, bet šiai dienai matant visą bendravimą su UEFA ir FIFA aš to net nesvarstau“, – apie tiesioginį valdymą sakė E.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.