Smarkiai brangsta aikščių nuoma: ne visi futbolo mėgėjai galės sau leisti prabangą dalyvauti varžybose

Šaltuoju metų laiku Vilniaus futbolo maniežuose kelis tūkstančius futbolo mėgėjų 7x7 varžybose suburianti Sekmadienio futbolo lyga (SFL) su nerimu žvelgia į artėjantį rudenį ir žiemą. Jau dabar aišku, kad dėl brangstančių energijos išteklių ženkliai pakils aikščių nuomos įkainiai, o tai gali smarkiai apriboti futbolo prieinamumą paprastiems šios sporto šakos entuziastams.

Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Dalyvauti SFL varžybose bus brangiau.<br> vilniausfutbolas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 1:43 PM, atnaujinta Aug 3, 2022, 2:38 PM

Nuo 2009 m. rengiamos SFL 7x7 futbolo varžybos paskutiniais metais išaugo į įspūdingą beveik keturis mėnesius trunkantį 60 komandų čempionatą.

SFL projektų vadovo Pauliaus Malžinsko teigimu, prie to prisidėjo ir gerėjanti futbolo infrastruktūros padėtis Vilniuje, ir sėkmingas lygos darbas dalyvaujant Sporto rėmimo fondo konkursuose.

„2019 metais VŠĮ „Lietuvos sekmadienio futbolo lyga“ laimėjo Sporto rėmimo fondo konkursą ir trijų metų laikotarpiui gavo 25 tūkst. eurų siekiantį SFL Cup 7x7 turnyro finansavimą.

Tokiu būdu SFL sporto projektas buvo dalinai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis ir tai mums leido visus dalyvius kiekvieną sezoną ne tik aprūpinti naujais, kokybiškais kamuoliais, bet ir kompensuoti didėjančias sporto arenų nuomos kainas bei įvykdyti LRV reikalavimus dėl COVID-19 sistuacijos valdymo užtikrinant dalyvių patikrą patenkant į sporto arenas.

Sporto projektas viršijo visus lūkesčius, o kadangi Vilniuje nuo 2020 metų veikia nebe vienas, o trys futbolo maniežai, atsirado galimybė įtraukti į varžybas daugiau komandų ir dalyvių, išlaikant palankų futbolo rungtynių tvarkaraštį ir padidinant varžybų intensyvumą“, – teigė P. Malžinskas.

2019–2020 m. SFL Cup 7x7 čempionate dalyvavo 52 komandos, o praėjusiame sezone jų buvo jau 60.

„Didėjantis dalyvių skaičius yra geriausias šio sporto projekto rezultatas. Manau, kad efektyviai išnaudojant „Sportima“, BFA ir Pilaitės gimnazijos maniežus dalyvių skaičių dar būtų galima padidinti ir iki 72, tada būtų šeši divizionai po 12 komandų. Norinčių tikrai netrūksta, tačiau didžiausiu trukdžiu tampa arenų nuomos kainos.

Su nerimu laukiame artėjančios žiemos ir mūsų laukia labai dideli iššūkiai. Universalios arenos „Sportima“ valdytojai jau paskelbė, kad jų nuomos įkainiai išaugs bent 30 procentų, labai tikėtina, kad panašias kainas nustatys ir kiti šios paslaugos tiekėjai – BFA arena ir Vilniaus savivaldybė.

Tai neabejotinai padarys įtaką sporto prieinamumui Vilniuje, nes ne visi futbolo mėgėjai galės sau leisti prabanga tampantį dalyvavimą futbolo varžybose“, – pastebėjo P. Malžinskas.

Jo teigimu, SFL ir šią žiemą teiks paraišką daliniam SFL Cup 7x7 čempionato finansavimui gauti, tačiau vien to gali ir neužtekti.

„Konkurencija sporto projektų srityje yra be galo didelė, nėra žinoma kokios krypties laikysis Nacionalinė sporto agentūra, nes būtent ji perima visų sporto fondo projektų administravimą. Manau, kad įvertinant bendrus ekonominius ir finansinius rodiklius, nepalankias prognozes, reikėtų tiek Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, tiek ir Vilniaus savivaldybės bendrų sprendimų bei konkrečių veiksmų užtikrinant futbolo ir sporto prieinamumą sostinės gyventojams. Būtina ieškoti būdų, kaip sporto bendruomenei ir klubams kompensuoti didėjančius sporto arenų kaštus“, – pareiškė P. Malžinskas.

Planuojama, kad 2022–2023 m. SFL 7x7 futbolo čempionatas prasidės lapkričio pabaigoje ir truks iki kovo pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?