Po gėdingo pasirodymo „Žalgirio“ treneris V. Čeburinas kalbėjo apie situaciją: „Žemesnio lygio varžovas mūsų būtų pasigailėjęs“

Vilniaus „Žalgiris“ jau greičiausiai laidoja atranką UEFA Čempionų lygoje. Trečiadienį vakare vilniečiai trečiojo atrankos etapo pirmame mače su norvegų Budės „Glimt“ patyrė visišką fiasko – nusileido 0:5 ir kitos savaitės akistata Vilniuje bus tik formalumas.

V.Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
V.Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 1:04 AM, atnaujinta Aug 4, 2022, 1:18 AM

Po dvikovos kalbėjęs „Žalgirio“ ekipos vedlys Vladimiras Čeburinas tikino, kad kaltų ieškoti neverta – tokio lygio varžovas neatleidžia klaidų.

„Labai daug kas šiandien nepavyko. Per daug, labai per daug padarėme rimtų klaidų. Nors pradėjome rungtynes neblogai, turėjome gerą progą pasižymėti ir net varžovams iškart neatidavėme kontrolės, tačiau nesugebėjome sudėlioti gynybos, praleidome ir 11 metrų baudinį, ir greitą antrą įvartį, o tada ir prasidėjo visi sunkumai.

Antrąjį kėlinį vėl pradėjome kiek kitaip, per pertrauką rūbinėje pasikalbėjome, ką norime matyti aikštėje, tačiau padarėme klaidų, už kurias varžovai mums neatleido. Galbūt žemesnio lygio varžovas mūsų būtų pasigailėjęs, bet „Glimt“ daugelį klaidų paversdavo pavojingais momentais ir, žinoma, pelnytais įvarčiais“, – „žalgiris TV“ sakė V. Čeburinas.

Nors ir buvo praleisti keturi įvarčiai, V. Čeburinas pagyrė tik vartininką Edviną Gertmoną, kuris „Žalgirį“ gelbėjo nuo visiškos tragedijos – norvegai galėjo pelnyti net 7 įvarčius, į vartų stačiakampį pataikę net 13 kartų.

E.Gertmonas šiame atrankos į Čempionų lygos etape iki trečiadienio buvo praleidęs vos 1 įvartį.

„Bravo E.Gertmonui. Jis mus dažnai gelbėjo. Bet buvo ir pozityvas tam tikrais momentais kontrpuolime, šiek tiek kontroliavome kamuolį, tačiau įvarčiai krito tik į vienus vartus“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Kaip teigia treneris, „Glimt“ žaidė savo žaidimą ir niekuo nenustebino „Žalgirio“ stratego.

„Varžovas sužaidė taip, kaip dažniausiai ir žaidžia. Jų komandos stilius ir filosofija liko iš praėjusių metų. Žinojome kaip jie žais, analizavome, tačiau dar kartą turiu pasikartoti, kad mes jiems suteikėme galimybių ir jie jomis pasinaudojo“, – pridūrė strategas.

Atsakomosios komandų rungtynės vyks Vilniuje rugpjūčio 9 d.

„Žalgiriui“ šis Čempionų lygos atrankos etapas jau yra istorinis – net ir neįveikus „Glimt“, kitą sezoną žalgiriečiai žais UEFA Konfederacijų lygos grupių etape. Mat pergalė bendru rezultatu 3:0 prieš švedų „Malmo“ vilniečiams užtikrino šią teisę.

„Žalgiris“ gali žaisti net ir UEFA Europos lygoje. Nesugebėję nurungti „Glimt“, Lietuvos čempionai tęs atranką UEFA Europos lygoje. Ketvirtajame etape vilniečių lauktų kroatų Zagrebo „Dinamo“ – bulgarų Razgrado „Ludogorec“ poros pralaimėtojas. Šiai dienai blogesnėje situacijoje yra bulgarai, pirmąjį mačą pralaimėję 1:2. Jei vilniečiai laimės dviejų mačų serijoje, jie gaus kelialapį į Europos lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.