Kas šį sezoną mes iššūkį „Manchester City“ ir „Liverpool“ ekipoms?

„Manchester City“ ir „Liverpool“ pastaraisiais metais dominavo Anglijos „Premier“ lygoje, tačiau gal šį sezoną kažkas sugebės mesti iššūkį šiems futbolo gigantams.

 Kas šį sezoną mes iššūkį „Manchester City“ ir „Liverpool“ ekipoms?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Kas šį sezoną mes iššūkį „Manchester City“ ir „Liverpool“ ekipoms?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Londono „Chelsea“<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Londono „Chelsea“<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Londono „Tottenham“<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Londono „Tottenham“<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Londono „Arsenal“<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Londono „Arsenal“<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 „Manchester United“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 „Manchester United“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 „Newcastle United“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Newcastle United“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 8:39 PM

Per pastaruosius penkis sezonus Pepo Guardiolos „City“ keturis kartus iškovojo lygos trofėjų, o Jurgeno Kloppo „raudonieji“ jį iškovojo vieną kartą.

Panašu, kad 2022–2023 merų sezone „Manchester City“ dar sustiprėjo, kuomet prie komandos prisijungė Norvegijos įvarčių mašina Erlingas Haalandas ir Anglijos rinktinės saugas Kalvinas Phillipsas, o „Liverpool“ pasikvietė Darwiną Nunezą, kuris pakeis Sadio Mane'ą.

Abi komandos jau susitiko „Community Shield“ turnyre, kurį „Liverpool“ laimėjo 3:1.

Tačiau kas šį sezoną galėtų mesti iššūkį?

Londono „Chelsea“

Pozicija praėjusį sezoną: 3

Komandą papildė: Raheemas Sterlingas (50 mln. svarų sterlingų), Kalidou Koulibaly (33 mln. svarų sterlingų), Carney Chukwuemeka (17,9 mln. svarų sterlingų).

Komandą paliko: Antonio Rudiger (nemokamai), Andreas Christensen (nemokamai), Danny Drinkwater (nemokamai), Romelu Lukaku (paskolintas).

„Chelsea“ klube įvyko didelis sukrėtimas po to, kai amerikietis Toddas Boehly perėmė klubą ir užbaigė itin sėkmingą Romano Abramovičiaus erą.

T.Boehly turės atlikti sunkią užduotį, tačiau jis savo ketinimus parodė, kuomet iš čempionų „Manchester City“ ekipos nusipirko Raheemą Sterlingą.

Jis užims Romelu Lukaku vietą, kuris grįžo į Milano „Inter“ po sezono, kai susipyko su treneriu Thomasu Tucheliu.

Praėjusį sezoną „Chelsea“ buvo turnyrinės lentelės viršuje, tačiau antroje sezono pusėje jų forma smuko ir T.Tuchelio auklėtiniams teko kovoti dėl vietos pirmajame ketverte.

Pagrindinis vokiečių gynėjas Antonio Rudigeris paliko klubą ir prisijungė prie Madrido „Real“, tačiau „mėlynieji“ prisiviliojo snegalietį Kalidou Koulibaly, kuris pagaliau persikėlė į „Premier“ lygą.

Londono „Tottenham“

Pozicija praėjusį sezoną: 4

Komandą papildė: Ivanas Perisicas (nemokamai), Fraseris Forsteris (nemokamai), Yvesas Bissouma (35 mln. svarų sterlingų), Richarlisonas (60 mln. svarų sterlingų), Clementas Lengletas (paskolintas), Djedas Spence'as (20 mln. svarų sterlingų)

Komandą paliko: Stevenas Bergwijnas (26 mln. svarų sterlingų), Jackas Clarke'as (10 mln. svarų sterlingų)

Po prastos praėjusio sezono pradžios „Spurs“ atsigavo vadovaujant Antonio Conte ir užsitikrino mažai tikėtiną vietą Čempionų lygoje, o italo norai šiame perėjimų lange buvo patenkinti.

„Everton“ komandai už Richarlisono paslaugas buvo sumokėta didžiulė 60 mln. svarų sterlingų išpirka, nors Brazilijos rinktinės žaidėjas negali būti tikras, kad turės vietą startinėje sudėtyje. Tačiau toks ėjimas tik parodo, koks stiprus bus „Tottenham“ puolimo potencialas.

Yves Bissouma pridės kontrolės aikštės viduryje, o Ivano Perisičiaus įsigijimas pridės ne tik patirties. Praėjusiame „Serie A“ čempionate kroatas pelnė aštuonis įvarčius ir atliko septynis rezultatyvius perdavimus.

A.Conte yra iškovojęs aukščiausios lygos čempionų titulus su Turino „Juventus“, Londono „Chelsea“ ir Milano „Inter“, o šiaurės Londono komandai papildžius praėjusio sezono komandą, galima manyti, jog „Tottenham“ mes rimtą iššūkį kovoje dėl titulo.

„Tottenham“ taip pat žengia į naują sezoną ramesni nei pernai, kai puolėjo Harry Kane'o ateitis buvo pakibusi ant plauko, sklandant gandams apie galima persikėlimą į „Manchester City“, kurie galiausiai neišsipildė.

Londono „Arsenal“

Pozicija praėjusį sezoną: 5

Komandą papildė: Marquinhos (3 mln. svarų sterlingų), Fabio Vieira (30 mln. svarų sterlingų), Mattas Turneris (8 mln. svarų sterlingų), Gabrielis Jesusas (45 mln. svarų sterlingų), Oleksandras Zinčenko (30 mln. svarų sterlingų)

Komandą paliko: Konstantinos Mavropanos (neskelbiama), Alexandre'as Lacazette'as (nemokamai), Matteo Guendouzi (9 mln. svarų sterlingų)

„Arsenal“ gerbėjai tikisi, kad jų akį traukiantys naujokai pastiprins komandą. Praėjusio sezono pabaigoje sirgaliai tikėjosi vietos tarp keturių geriausiųjų ir patekimo į Čempionų lygą, tačiau ši vieta atiteko aršiausiesiems „Arsenal“ varžovams.

Mikelis Arteta užtikrino puolimo perversmą, kuomet iš „Manchester City“ už 45 mln. svarų sterlingų įsigijo puolėją Gabrielį Jesusą. Tuo tarpu Ukrainos rinktinės futbolininkas Oleksandras Zinčenko sekė paskui jį ir iškeitė rytinį Mančesterį į šiaurinį Londoną.

Portugalijos saugas Fabio Vieira taip pat atvyko iš „Porto“, o puolėjas Alexandre'as Lacazette'as grįžo į „Lyon“, dėl ko Norvegijos rinktinės saugas Martinas Odegaardas buvo paskirtas komandos kapitonu.

Treneris M.Arteta praėjusį sezoną pasitikėjo jaunimu, o „Arsenal“ siekė jauniausią amžiaus vidurkį lygoje, todėl dar vienerių metų patirtis turėtų jiems padėti.

Manchester United

Pozicija praėjusį sezoną: 6

Komandą papildė: Tyrellas Malacia (13 m. svarų sterlingų), Christianas Eriksenas (nemokamai), Lisandro Martinezas (55 mln. svarų sterlingų)

Komandą paliko: Deanas Hendersonas (paskolintas), Edinsonas Cavani (nemokamai), Juanas Mata (nemokamai), Paulas Pogba (nemokamai), Jesse Lingardas (nemokamas), Lee Grantas (baigė karjerą), Nemanja Matičius (nemokamai), Andreasas Pereira (10 mln. svarų sterlingų)

Šį sezoną sukaks 10 metų nuo tada, kai „Manchester United“ paskutinį kartą laimėjo „Premier“ lygą, o sugrąžinti Mančesterio klubą į buvusią šlovė sieks buvęs Amsterdamo „Ajax“ treneris Erikas ten Hagas.

„Raudonieji velniai“ praėjusį sezoną, vadovaujant laikinajam treneriui Ralfui Rangnickui nedemonstravo įspūdingų rezultatų ir vargais pasiekė šeštąją vietą, užfiksuodami prasčiausius „Premier“ lygos pasiekimą taškų atžvilgiu klubo istorijoje.

Komandą, kaip laisvieji agentai, paliko puikiai pažįstami Paulas Pogba, Jesse Lingardas, Nemanja Matičius, Juanas Mata ir Edinsonas Cavani, tačiau tokiu pat būdu pasikvietė Christianą.

Tačiau komandoje vis dar reikia išspręsti problemas – prastą reputaciją turėjęs kapitonas Harry Maguire'as praėjusį sezoną kartais buvo nušvilptas savo fanų, o priešsezoninėse rungtynėse su Londono „Crystal Palace“ Melburno kriketo aikštyne iš jo dar kartą buvo pasišaipyta.

Taip pat išlieka didelis klausimas, ar Cristiano Ronaldo liks, ar išvyks?

Ar yra kitų komandų, galinčių mesti iššūkį?

Į lyderių šešetą gali įsimaišyti „Newcastle United“. Praėjusio sezono pradžioje atrodė, jog „šarkos“ gali iškristi į žemesnę lygą, tačiau klubą perėmus valdyti Saudo Arabijos šeichams, o į trenerio poziciją įsigijus Eddie Howe’ą, komandą padarė nuostabų perversmą.

Antroje sezono pusėje „Newcastle“ surinko 38 taškus, o juos aplenkė tik „Liverpool“ (48) ir būsimi čempionai „Manchester City“ (46).

Už didelius pinigus „Newcastle United“ įsigijo olandų vidurio gynėją Sveną Botmaną, o vartus saugos Anglijos rinktinės vartininkas Nickas Pope'as.

Taip pat neatmetama galimybė, jog klubas dar stiprinsis sezono pradžioje ir viduryje.

Anglijos „Premier“ lygos sezonas startuoja jau rugpjūčio 5 dieną, 22 val. rungtynėmis tarp „Crystal Palace“ ir „Arsenal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.