V. Čeburinas ruošia kitokį „Žalgirio“ veidą: „Glimt“ mums įmušė penkis, kodėl mes jiems negalime įmušti penkių?“

Skaudų smūgį Norvegijoje sugėrę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sieks reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje. Antradienį Lietuvos čempionai stos į atsakomąjį UEFA Čempionų lygos trečiojo atrankos etapo mūšį, kuriame surems ietis su Budės „Glimt“ futbolininkais.

Vladimiras Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vladimiras Čeburinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 5:43 PM, atnaujinta Aug 8, 2022, 5:48 PM

Pirmoji komandų akistata prieš savaitę svečių tvirtovėje baigėsi vilniečiams itin nemaloniu rezultatu – 0:5.

Vis dėlto nepaisant nepalankaus rezultato sostinės klubo vyriausiais treneris Vladimiras Čebirinas ekipos sirgaliams pažadėjo visiškai kitokį vaizdą aikštėje.

„Glimt“ jau daugelį metų žaidžia tokio stiliaus žaidimą, tai yra jų kraujyje, tai jiems duoda rezultatą. Mūsų pirminis tikslas yra priversti juos keisti tą planą, bandyti įmušti patiems bei pasiekti rezultatą.

Su komanda kalbėjome, visi supranta, visi esame pasiruošę.

Pirmųjų rungtynių rezultatas nedžiugino, bet mes suprantame, kad žaisime namuose, suprantame atsakomybę prieš visus sirgalius. Daug kalbėjome su žaidėjais apie pirmąsias rungtynes, kuriose praleidome daug įvarčių.

Pirmoji dvikova davė daug dalykų, kuriuos galime apmastyti. Šioms rungtynėms ruošimės su tuo, ką mes turime, žinodami mūsų sirgalių palaikymą, mes aiškiai suvokiame, ką turime daryti šioje akistatoje“, – prieš atsakomąjį mūšį kalbėjo V.Čeburinas.

Po pralaimėjimo Norvegijoje žalgiriečiai daug laiko ilsėtis neturėjo – šeštadienį „Žalgiris“ po daugiau nei mėnesio pertraukos grįžo į Lietuvos futbolo A lygą, kurioje 2:0 namuose įveikė Gargždų „Bangą“. Šioje dvikovoje treneris V.Čeburinas vertėsi be dalies pagrindinių žaidėjų, tačiau tai nesutrukdė vilniečiams pasiekti pergalę.

„Tokiai įvykių eigai pradėjome ruoštis dar pernai, nes dar pernai tikėjome, kad jau tąsyk galėjome žaisti grupių etape. Mūsų komanda konkurencinga, didesnių problemų dėl fizinio krūvio nebuvo“, – apie savaitgalio įvykius samprotavo „Žalgirio“ strategas.

Antradienį vyksiančioje dvikovoje prieš Norvegijos čempionus „Žalgiris“ turės itin tvirtą sirgalių užnugarį. Dar prieš savaitę prekyboje pasirodę bilietai buvo išgraibstyti per valandą. Tai reiškia, kad potencialiai vilniečius turėtų palaikyti pilnutėlis kiek daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų talpinantis LFF stadionas.

„Suprantame, kad rezultatas prastas, komanda supranta, kad taip pralaimėti negalima. Papildomai nieko nereikėjo kalbėt.  Prie savų žiūrovų išeisime demonstruoti kitokį žaidimą.

Praėjusi savaitė jau yra istorija, kurią reikia pamiršti. Turime rimtai nusiteikti, įmušti pirmą, antrą ir mažais žingsneliais judėti į priekį.

Norėtųsi, kad stadionas būtų didesnis, kad mus palaikytų ir mūsų žaidimu pasigrožėtų dar daugiau žiūrovų. Žvelgiame pozityviai, kad ateityje turėsime didesnį stadioną“, – į klausimus apie komandos nusiteikimą bei sausakimšą LFF stadioną atsakė „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Net jei ir nepavyktų perlipti norvegiško barjero Vilniaus ekipos tarptautinis sezonas nebus baigtas – pergalės atveju „Žalgiris“ kovotų ketvirtajame UEFA Čempionų lygos atrankos, o pralaimėjimo atveju ketvirtajame Europos lygos atrankos etape.

Jame žalgiriečiai susikaus su Zagrebo „Dinamo“ ir Razgrado „Ludogorec“ poros komandomis (poros nugalėtojai žais Čempionų lygos, o pralaimėtojai Europos lygos atrankoje).

Įveikę „Glimt“ barjerą „Žalgirio“ futbolininkai ne tik užsitikrintų vietą UEFA Europos lygos grupių etape, bet ir savo kišenę papildys kiek daugiau nei 3,6 mln. eurų premija.

– Tikite, kad įmanoma panaikinti tokį deficitą? – buvo paklausta V.Čeburino.

– Jeigu tuo netikėčiau, aš nekalbėčiau to. Galbūt kai kam atrodo tas neįmanoma, bet aš tuo tiku. Mes tuo tikime.

– 0:5 – nestandartinis rezultatas. Kokių nestandartinių veiksmų turės imti „Žalgiris“, kad šį deficitą panaikintų?

– Suprantame, kad 0:5 tai daug. „Glimt“ mums įmušė penkis, kodėl mes jiems negalime įmušti tiek pat? Mes ruošiamės išeiti į aikštę ir žaisti.

– Kokia buvo komandos reakcija po triuškinančio pralaimėjimo Norvegijoje?

– Komanda suprato, koks košmaras įvyko, bet be viso to, mes taip pat turėjome progų, tiesiog varžovai įmušė, o mes – ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.