„Žalgirio“ vartininkas E. Gertmonas Bulgarijoje patyrė traumą

Po rungtynių Bulgarijoje „Žalgirio“ medicinos personalas rūbinėje dar ilgai plušėjo ties praskelta Edvino Gertmono lūpa. Pasiaukojančiai žaidęs vartininkas padėjo savo komandai išlaikyti minimalų deficitą (0:1) rungtynėse prieš Razgrado „Ludogorets“, tačiau jam tai kainavo nemažai kraujo ir diskomfortą naktį vykusiai kelionei namo.

 E. Gertmonas.<br> E. Žaldario nuotr.
 E. Gertmonas.<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 2:54 PM, atnaujinta Aug 19, 2022, 6:15 PM

E. Gertmonas „Žalgirio“ vartus gelbėjo sunkiausiais periodais – rungtynių pradžioje kai „Ludogorets“ rengė atakas vieną po kitos – ir pačioje pabaigoje, kai varžovai pakilo į lemiamą šturmą.

„Kaip visada, jau galima buvo pastebėti, kad mums sunkiau žaisti išvykoje. Sunku įsivažiuoti. Bet 0:1 nėra blogas rezultatas parsivežti namo. Vilniuje žiūrėsime. Reikia analizuoti, žiūrėti kas nesigavo, ką pakeisti. Tikėkimės namie bus viskas geriau“, – kalbėjo E. Gertmonas – Pradžioje buvo labai sunku, varžovai primetė aukštą presingą. Vargome, turėjo daug progų, bet nepasinaudojo. Po to įsivažiavome.“

„Žalgirio“ pirmajam numeriui teko koordinuoti šį sezoną dar nebandytą gynybos grandį – kairėje žaidė Saulius Mikoliūnas, dešinėje Mario Paveličius, o vidurio gynėjams Nemanja Ljubisavljevičiui ir Kiprui Kažukolovui ginantis talkino Ivanas Tatomirovičius.

„Komunikuoti sekėsi gerai, mano požiūriu nieko daug naujo nepasikeitė. Gal truputį trūko susižaidimo. Bet didelių sunkumų nebuvo“, – patikino E. Gertmonas.

Antrajame kėlinyje daug sklandžiau nei pirmajame veikė ir „Žalgirio“ gynyba, ir puolimas. Paklaustas kokie akcentai buvo rūbinėje per pertrauką vartininkas atsakė: „Stengtis mažiau klysti, mažiau atsikirtinėti. Nes puolime buvo greiti žaidėjai. Daug jėgų atima prarasti kamuolį, bėgti gintis, tada vėl… Akcentavome stengtis daugiau palaikyti kamuolį.“

87 rungtynių minutę jis sustabdė į baudos aikštelę įsiveržusio Matias Tissera ataką pagaudamas kamuolį iš po kojų varžovui. Tačiau „Ludogorets“ žaidėjas nepatraukė kairės kojos ir įspyrė tiesiai į veidą žalgiriečiui.

„Lūpą prakirto truputį ir tiek, – nesmagiai šyptelėjo E. Gertmonas – Varžovas atsileido kamuolį, aš išėjau, tuo momentu pagavau kamuolį, nuo kojos patraukiau, kai jis smūgiavo. Man pataikė į lūpą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.