V. Čeburinas į lemiamas Europos rungtynes žengia užtikrintas: „Žinome varžovų silpnąsias puses“ ​E. Gertmonas rungtyniaus su 9 siūlėmis

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį LFF stadione atsakomosiose UEFA Europos lygos atkrintamųjų rungtynėse priims Bulgarijos čempionus, Razgardo „Ludogorets“ futbolininkus, o į jas vilniečių vedlys žengia itin užtikrintas.

V. Čeburinas.<br>E. Žaldario nuotr.
V. Čeburinas.<br>E. Žaldario nuotr.
 E. Gertmonas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 E. Gertmonas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
V. Čeburinas.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
V. Čeburinas.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
V. Čeburinas ir E. Gertmonas.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V. Čeburinas ir E. Gertmonas.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V. Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
V. Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
V. Čeburinas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
V. Čeburinas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
V. Čeburinas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
V. Čeburinas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 6:38 PM

Pirmosios rungtynės išvykoje baigėsi šeimininkų minimalia pergale – 1:0.

Vilniečiai jau pasiekė istorinį pasiekimą – įveikė antrąjį atrankos etapą žalgiriečiai tapo pirmuoju klubu Lietuvos istorijoje, patekusiu į Europinio turnyro grupių etapą.

Tačiau tik po ketvirtadienio rungtynių paaiškės, kuriame turnyre rungtyniaus Lietuvos klubas. Jei „Žalgiris“ taps poros nugalėtojais – dalyvaus UEFA Europos lygoje, jeigu rezultatas džiugins bulgarus – sostinės ekipai teks tenkintis UEFA Europos konferencijų lyga.

Nugalėtojas iškovos teisę žaisti UEFA Europos lygos grupių etape, pralaimėjusi komanda rungtyniaus Konferencijų lygoje.

Pirmosios rungtynės nepraėjo be incidentų. 87 rungtynių minutę vilniečių vartų sargas, Edvinas Gertmonas sustabdė į baudos aikštelę įsiveržusio Matias Tissera ataką pagaudamas kamuolį iš po kojų varžovui.

Tačiau „Ludogorets“ žaidėjas nepatraukė kairės kojos ir įspyrė tiesiai į veidą žalgiriečiui.

„Grįžus į Vilnių Žalgirio klinikoje susiuvo žaizdą. 6 siūlės viduje, 3 išorėje. Žaisti tikrai netrukdo“, – dabartinę situaciją paaiškino vartininkas.

Vilniečių treneris Vladimiras Čeburinas tikina, jog tikslas ketvirtadienio rungtynėse yra akivaizdus – pelnyti įvartį.

„Parsivyžėme vieno įvarčio deficitą, dabar reikia ruoštis taip, jog mes privalome įmušti. Tačiau tas planas turi būti apgalvotas ir paruoštas pagal taip, kaip buvo ruošiamasi žaisti“, – apie ateinančias rungtynes kalbėjo treneris V.Čeburinas.

– Kas nepavyko pirmose rungtynėse?

– Tikėjomės tokio spaudimo iš varžovų, tai yra įprastas jų žaidimas, naudojant aukštą presingą. Keliuose epizoduose neatlaikėme spaudimo, padarėme klaidų, ko pasekoje patys įsimušėme įvartį. Varžovai suorganizavo dar keletą labai pavojingų progų, tačiau ir mes atsigavę dar pirmajame kėlinyje pradėjome organizuoti atakas.

Antrasis kėlinys jau vyko šiek tiek geriau ir kontroliavome aikštės vidurį. Turėjome keletą gerų momentų. Pagal praėjusių rungtynių analizę matome savo silpnąsias vietas, galėjome jau sustiprinti. Taip pat žinome varžovų silpnąsias puses ir tai stengsimės išnaudoti. Kiekvienas iš mūsų į šias rungtynes ateis su savo planu. Varžovas labai nemėgsta gintis ir reikės sudaryti tokias sąlygas.

– Kodėl toks didelis „Žalgirio“ žaidimo kokybės skirtumas tarp rungtynių namuose ir išvykoje?

– Taip, visi kalba, kad „Žalgiris“ skirtinga komanda namuose ir išvykoje. Pirmiausia esame kitokie dėl puikaus fanų bei žiūrovų palaikymo, dėl to mes čia ir esame kitokie. Tad nuopelnai keliauja tribūnoms. O antra, tai ganėtinai įprasta, jog komandos geriau žaidžia namuose.

– Ar yra ruošiamasi išskirtinai stabdyti Kirilą Despodovą?

– Ne tik jis yra komandos lyderis, ten yra grupė panašaus lygio žaidėjų. Mes taip pat turime savo grupę, kurie turi savo stipriąsias puses, tad mes tiesiog ruošiame planą atsižvelgdami į savo stipriąsias puses, matydami varžovų silpnąsias vietas ir stengsimės neutralizuoti varžovų silpnąsias vietas.

– Varžovai prisibijo dirbtinės dangos. Ar tai vertinate kaip komandos pliusą?

– Čia žaidžia profesionalai ir jiems nėra didelio skirtumo. Mes čia žaidžiame, treniruojamės ir taip, tai yra mums labiau įprasta, bet tai nėra kažkoks esminis pranašumas.

– Kokia situacija su traumomis komandoje?

– Pirmiausiai džiaugiamės, jog Edvinas Gertmonas yra su mumis, nes tai ką matėme rungtynių metu... švelniai tariant varžovas tikrai ne pagal sportinius principus sužaidė.

Be abejo, raudoną kortelę užsidirbo Donatas Kazlauskas ir Saulius Mikoliūnas dėl trijų geltonų kortelių turės praleisti rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.