Nesuvokiamas žingsnis – „Hajduk“ staiga iš posto atleido sėkmingai treniravusį Valdą Dambrauską

Splito „Hajduk“ futbolo klubas pirmadienį pranešė, kad atleidžia visus ekipoje dirbusius lietuvius: trenerį Valdą Dambrauską ir jo asistentus Marių Skinderį bei Justiną Gasiūną. Lieka tik klubo direktorius Mindaugas Nikoličius.

Valdas Dambrauskas atleistas.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Valdas Dambrauskas atleistas.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Valdas Dambrauskas atleistas.
Valdas Dambrauskas atleistas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 4:40 PM, atnaujinta Sep 12, 2022, 8:19 PM

Neva komanda ir specialistai išsiskyrė bendru sutarimu.

V.Dambrauskas su visu savo štabu perėmė Splito komandos vairą 2021-ųjų lapkričio pradžioje. Per tą laiką jis laimėjo po 9 metų petraukos Kroatijos taurę ir pirmenybėse užėmė antrąją vietą.

„Hajduk“ gan sėkmingai kovojo Kroatijos čempionate, kur vadovaujant V.Dambrauskui ekipa pasiekė 23 pergales, 8 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 7 pralaimėjimus.

Galimai, klubo vadovybei nepatiko, kad komanda nesugebėjo šį sezoną prasimušti į jokį tarptautinį turnyrą.

Splito komanda UEFA Konferencijų lygos lemiamame etape bendru rezultatu 2:6 suklupo prieš itin galingą varžovą ispanų „Villarreal“.

„Norėtume iš visos širdies padėkoti treneriui Valdui Dambrauskui už produktyvų bendradarbiavimą, parodytą aistrą, žinias ir energiją vadovaujant klubui. Linkime treneriui didžiausios sėkmės jo tolesnėje karjeroje“, – teigiama „Hajduk“ klubo oficialiame pranešime.

Tačiau „Hajduk“ prezidentas Lukša Jakobušičius vazido įraše aiškino, kad šiame sezone ekipos vidinė situacija ir nuotaikos buvo ne tos, kokios turėjo būti: „Atmosfera ir energija klube nėra ta, kokią turėjome praėjusio sezono pabaigoje. Norėta atmosfera ir energija nepersiduoda nei į žaidimą aikštėje, nei į rezultatus“.

Kroatijos čempionate „Hajduk“ po 7 sužaistų mačų su 13 taškų žengia 4-oje pozicijoje ir turi dvejas rungtynes atsargoje.

Pirmauja Zagrebo „Dinamo“, turintis 25 taškus, antras žengia „Varaždin“ ekipa su 15 taškų ir trečia – su 14 taškų „Slaven Belupo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.