Vokietija pareikalavo išmesti Rusijos futbolininkus ir dar vieną rinktinę iš „Euro 2024“ atrankos

Vokietijos vidaus reikalų ministerija pareikalavo, kad Europos futbolo sąjunga (UEFA) iš atrankos į 2024 m. Europos čempionatą turnyro pašalintų Rusijos ir Baltarusijos rinktines. Atitinkamas laiškas buvo išsiųstas UEFA prezidentui Aleksandrui Čeferinui.

Siūloma Rusijos futbolo rintkinę išmesti net iš „Euro 2024“ atrankos.<br>Scanpix.com nuotr.
Siūloma Rusijos futbolo rintkinę išmesti net iš „Euro 2024“ atrankos.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2022, 11:20 AM, atnaujinta Sep 17, 2022, 11:21 AM

Apie tai skelbia vokiečių „Spiegel“ žurnalistai. Vokiečių vidaus reikalų vadovė Nancy Faezer pabrėžė, kad abi šios šalys yra atsakingos už Rusijos sukeltą karą Ukrainoje ir turi būti nubaustos už karo nusikaltimus.

„Ne tik Rusija, kuri Ukrainoje yra agresoprius ir sukėlė žiaurų karą, pažeidžia tarptautinę teisę. Yra dar ir Baltarusija, kuri kaip pagrindinė Rusijos sąjungininkė kare su ukrainiečiais, ir ji turi būti pašalinta iš visų tarptautinių futbolo turnyrų ir rungtynių.

Iš šių valstybių futbolo funkcionierių turi būti atimta bet kokia galimybė atstovauti futbolui, daryti įtaką ar kitaip save reprezentuoti pasaulyje. Futbolas turi pateisinti savo atsakingą vaidmenį ir demonstruoti vieningą poziciją kai yra pažeidžiamos žmonių ir tarptautinės teisės“, – rašoma kreipiantis laišku į UEFA.

UEFA dėl rusų dalyvavimo atrankoje į „Euro 2024“ spręs rugsėjo 20 dieną vyksiančiame Vykdomojo komiteto posėdyje. Europos čempionato finalinė dalis 2024 metų birželio 14 – liepos 14 dienomis vyks Vokietijoje. Atrankos į varžybas burtai vyks spalio 9 d.

Rusijos futbolo rinktinė tikino, kad sankcijos jai jau pradėjo silpnėti ir planavo draugiškų mačų seriją. Tačiau galiausiai susidūrė su problemomis rengiant akistatas ​​su Kirgizijos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipomis.

Azijos futbolo federacija neketina perleisti teisių transliuoti per televiziją agresoriaus rungtynes, o bosnių rinktinės lyderiai kritikuoja ir atsisako vyktį mačui į Sankt Peterburgą.

Ukrainos futbolo asociacija (UAF) pareikalavo, kad Rusijos komanda jokiais būdais negalėtų patekti į „Euro 2024“ čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.