A lygos turo anonsas: ar pokyčiai padės „Panevėžiui“ atsitiesti?

Šeštadienį ir sekmadienį „Optibet A lygoje“ bus sužaistos trejos 31-ojo turo rungtynės.

 A lygos turo anonsas: ar pokyčiai padės „Panevėžiui“ atsitiesti?<br> P.Židonio/alyga.lt nuotr.
 A lygos turo anonsas: ar pokyčiai padės „Panevėžiui“ atsitiesti?<br> P.Židonio/alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 1:09 PM

Jonava“ – Telšių „Džiugas“. Spalio 1 dieną 15 val. Jonava, Jonavos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2, 2:2

Telšių ekipa turi gerą šansą kiek labiau atgaivinti kovą dėl 8-osios vietos.

„Jonava“ gali tapti pirmąja šio sezono komanda, kuri jau žinos savo poziciją šiemet. Šiuo metu jonaviečiai nuo „Džiugo“ atsilieka 16 taškų deficitu ir, pralaimėjimo atveju, 19 taškų likviduoti per likusias šešerias rungtynes nebus įmanoma net teoriškai. Nepaisant to, kad žaisti negalės Tadas Eliošius ir yra diskvalifikuotas ukrainietis Ernestas Astachovas, „Jonava“ yra pagerinusi žaidimo kokybę ir tą įrodė ankstesniame mače su „Kauno Žalgiriu“. Petro Kušlyko kariaunai tai yra bene geriausias šansas padovanoti savo aistruoliams pirmąją sezono pergalę.

„Džiugas“ prieš rinktinių pertrauką buvo bene labiausiai nukraujavęs, tad poros savaičių pauzė Joao Prateso treniruojamai komandai turėjo išeiti į naudą. Galbūt aikštėje pamatysime Edgarą Žarskį arba Luką Ankudinovą ir tas sugrįžimas būtų itin savalaikis, kadangi dėl diskvalifikacijų negalės žaisti du gynybinio plano žaidėjai – Leonardo Antonio bei Adomas Mika. Telšių klubas 6 taškais atsilieka nuo Gargždų „Bangos“ bei iškovojęs pergalę nukirptų pusę deficito, jeigu to padaryti nepavyks – šansai pavyti artmiausius varžovus bus minimalūs.

Kauno rajono „Hegelmann“ – FA „Šiauliai“. Spalio 1 dieną 17 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 0:0, 0:0

Mėlynai balti pradės sudėtingą ir pačią svarbiausią šešerių „Optibet A lygos“ rungtynių seriją.

Ilgokai pergalės neiškovojusi Andriaus Skerlos kariauna džiaugėsi labai svarbiu laimėjimu Telšiuose ir šiuo metu su 53 taškais rikiuojasi 2-oje pozicijoje. Vis dėlto „Hegelmann“ futbolininkai turės bene patį sudėtingiausią tvarkaraštį – per likusius šešis mačus teks grumtis su 1–7 vietas užimančiomis ekipomis. Šiemet Kauno rajono klubas tarpusavio mačuose nepraleido nė įvarčio, tačiau visi susitikimai buvo atkaklūs bei nerezultatyvūs. Tiesa, lemiamą atkarpą mėlynai balti pradės be Hugo Figueredo, neaiški ir puolėjo Salifo Cisse situacija.

Nepaisant to, kad galimybių pakilti iš 7-osios vietos jau beveik nebeliko, šiauliečiai ir toliau nedažnai pralaimi bei kiša pagalius į ratus aukščiau turnyro lentelėje esančioms ekipoms. Akistatoje su „Hegelmann“ futbolininkais FA „Šiauliai“ bus šiek tiek kitokie – su komanda techninėje zonoje nepasirodys diskvalifikuotas strategas Mindaugas Čepas. Pozityvu Saulės miesto atstovams tapo sėkmingas vartų sargo Gusto Baliutavičiaus žaidimas, solidi gynyba bei gerą žaidybinę formą demonstruojantis duetas – Danielis Romanovskis ir Deividas Šešplaukis.

„Panevėžys“ – Marijampolės „Sūduva“. Spalio 2 dieną 17.55 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:2, 1:4

„Panevėžys“ rinktinių pertraukos metu gerokai pasikeitė. Aukštaitijos sostinės komanda pristatė naująjį strategą Gino Lettieri bei du naujokus – saugą Ergysą Kače bei vidurio gynėją Salvadorą Sanchezą, kurie jau gali debiutuoti artimiausiose rungtynėse. Po Marijampolės „Sūduvos“ pralaimėjimo panevėžiečiai pagal prarastus taškus yra antri, tačiau teks žaisti su visais tiesioginiais konkurentais kovoje dėl medalių. Keturiuose mačuose iš eilės pergalės neiškovojęs „Panevėžys“, jeigu nugalės, gali pakilti į 3-iąją vietą bei pozityviai žengti į „Hegelmann LFF taurės“ pusfinalį ir mačą su „Banga“.

„Sūduva“ šią savaitę sužaidė vienerias rungtynes ir, patirdama nesėkmę prieš Vilniaus „Žalgirį“, nepasinaudojo galimybe pakilti į 3-iąją poziciją, tačiau tą gali padaryti, jeigu nepralaimės Panevėžyje. Nors sostinėje antradienį nerungtyniavo Kule Mbombo, Markas Beneta ir Olivier Rommensas, žaidimo atžvilgiu sūduviečiai atrodė pakankamai solidžiai, tiesa, sekmadienį reiks spręsti svarbų klausimą prie savo vartų. Prieš „Panevėžį“ žaisti negalės keturias geltonas korteles užsidirbęs pagrindinis gynybos ramstis Aleksandras Živanovičius, tad jo vietą turėtų užimti antradienį nerungtyniavęs Nicolas Taravelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.