A lygoje – lažybų skandalo šešėlis, „Jonavos“ stadione apsilankė policijos pareigūnai

Sekmadienį 15 val. Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse Jonavoje turėjo susikauti „Jonavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Vis dėlto akistata prasidėjo ne numatytu laiku, o 20 minučių vėliau, taip atsitiko dėl galimai šalies futbolą užplūdusio lažybų debesies.

Jonaviečių ir šalies futbolo čempionų akistata buvo pavėlinta.<br>fkjonava.lt nuotr.
Jonaviečių ir šalies futbolo čempionų akistata buvo pavėlinta.<br>fkjonava.lt nuotr.
Jonaviečių ir šalies futbolo čempionų akistata buvo pavėlinta.<br>Jonavos klubo nuotr.
Jonaviečių ir šalies futbolo čempionų akistata buvo pavėlinta.<br>Jonavos klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-09 15:56, atnaujinta 2022-10-09 20:48

Pasak naujienų portalo 15min.lt žurnalisto Manto Krasnicko, prieš rungtynes pasipylė labai daug statymų, kad šioje akistatoje bus įmušta keturi ar daugiau įvarčių.

Teigiama, kad į šią informaciją sureagavo ir Lietuvos futbolo federacija (LFF), kuri su atitinkamomis organizacijomis po padidinamuoju stiklu stebėjo šią 15 val. 20 min. prasidėjusią akistatą.

Būtent dėl galimo lažybų skandalo ir buvo nuspręsta pavėlinti rungtynes.

Pirmasis kėlinys baigėsi žalgiriečiams pirmaujant 3:0. Dar pirmojo kėlinio metu „Jonavos“ ekipa pakeitė du vidurio gynėjus Nahuelį Machado ir Lucą Martorellį.

Rungtynių metu Jonavos stadione apsilankė policijos pareigūnai, kurie bendravo su Jonavos komandos vadovu Vaidu Vaškevičiumi.

Šio epizodo vaizdo įrašu feisbuke pasidalino puslapis futbolas.lt

Kiek vėliau šis puslapis savo feisbuke pranešė, kad V.Vaškevičius pats išsikvietė policijos pareigūnus, kad šie prižiūrėtų tvarką tarp sirgalių futbolo rungtynių metu. 

Akistata baigėsi „Žalgirio“ ekipos pergale 4:0 (3:0).

Susitikimo pradžioje jonaviečiai buvo aktyvesni. Viename iš epizodų pavojingą Vadimo Maščenkos smūgį atrėmė Edvinas Gertmonas, o kitoje daug žadančioje atakoje šeimininkams nepavyko suvaldyti kamuolio baudos aikštelėje.

Visgi „Žalgiris“ kokybiškiau išnaudojo gautas progas, o prie to prisidėjo ir varžovų žaidimo brokas gynyboje. 10 minutę po Francio Kyeremeh aštraus perdavimo N.Machado nukreipė kamuolį į savus vartus.

Po septynių minučių svečiai padvigubino pranašumą. Po Joelio Bopesu ilgo perdavimo, baudos aikštelės epicentre laukęs F.Kyeremeh pergudravo vartininką ir įsirašė septintą įvartį šiame sezone. 

Prieš kėlinio pabaigą Lietuvos čempionai pradėjo „Jonavos“ triuškinimą. Marko Miličkovičius atliko perdavimą baudos aikštelės dešinėje buvusiam Renanui Oliveirai, o šis efektingu smūgiu nukreipė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Po pertraukos „Jonava“ bandė ieškoti galimybių sušvelninti rezultatą, bet E.Gertmonas ir jo gynybos linija bandymus nugesino. Tuo tarpu „Žalgiris“ 50 minutę užtvirtino pergalę ketvirtu įvarčiu – priešais vartus atsidūręs Donatas Kazlauskas užtikrintai realizavo R.Oliveiros perdavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.