Lietuvos futbolo rinktinės gelbėjimą LFF veikiausiai patikės lietuviui, lūkesčiai – ir dėl V. Dambrausko indėlio

Vienas garsiausių Lietuvos futbolo trenerių Valdas Dambrauskas prie rinktinės vairo stoti neketina, tačiau yra didelė tikimybė, kad prie nacionalinės ekipos puoselėjimo prisidės kitais būdais.

 LFF vadovai ir V.Dambrauskas sutarė dėl bendradarbiavimo.<br> lrytas.lt montažas.
 LFF vadovai ir V.Dambrauskas sutarė dėl bendradarbiavimo.<br> lrytas.lt montažas.
 V.Dambrauskas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 V.Dambrauskas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius. <br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 6:12 PM, atnaujinta Oct 24, 2022, 6:44 PM

Tai portalui lrytas.lt atskleidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. Pasak jo, jau visai greitai turėtų paaiškėti, kas treniruos kone visų varžovų skriaudžiamą Lietuvos vyrų futbolo rinktinę.

Lietuvos futbolo gerbėjai jau kurį laiką laukia, kas pakeis dvigubas pareigas atliekantį 45-erių LFF techninį direktorių vokietį Reinholdą Breu. Sirgaliai su didele viltimi laukė, ką pasakys netikėtai iš Splito „Hajduk“ atleistas 45-erių V.Dambrauskas, tačiau jis per susitikimą E.Stankevičiui paaiškino, kad rinktinės vairo perimti dar nenori.

E.Stankevičius lrytas.lt portalui paaiškino, kad darbo pasiūlymų iš aukšto lygio užsienio klubų nestokojantis V.Dambrauskas dabartiniame savo karjeros etape galimybės perimti Lietuvos rinktinės vadovavimą nesvarsto, bet intrigavo, pabrėždamas, kad strategas gali kitaip prisidėti prie rinktinės.

„Pokalbis tikrai buvo vykęs, labai gerai su treneriu pasikalbėjome. Suprantame, kad šiai dienai treneris save mato per klubinio futbolo prizmę ir girdime spaudoje apie potencialias trenerio darbovietes. Tą tikrai suprantu ir suvokiu, kokiame lygmenyje treneris nori darbuotis ir, tikėkimės, kad tai yra jo karjeros pikas ir kad jam dar labiau pasiseks pakilti iki aukštesnių lygų. O kas liečia rinktinę, pasišnekėjome su treneriu apie galimą bendradarbiavimą tarpais, kuomet jis yra be klubo, kad jis gali prisidėti prie trenerių edukavimo, seminarų rengimo. Tiesiog yra išsakytas noras tiek iš mūsų pusės, tiek iš jo bendradarbiauti, nes tokius trenerius mes turime vertinti ir turėti šalia savęs, kad Lietuvos futbolo bendruomenei būtų nauda ir kad treneris galėtų pasidalinti savo patirtimi su jaunaisiais mūsų treneriais. O apie galimybę užimti vyrų rinktinės vyriausiąjį postą treneris tokios minties net nesvarsto šiame savo karjeros etape“, – pokalbio su vienu ryškiausių šalies futbolo trenerių detales portalui lrytas.lt atskleidė E.Stankevičius.

Paklaustas apie tai, kas šiuo metu yra pagrindiniai kandidatai perimti šalies futbolo rinktinės vairą, LFF generalinis sekretorius pavardžių neįvardijo, tačiau užsiminė, kad galima tikėtis lietuvio stratego. Kaip anksčiau rašė portalo 15min.lt žurnalistas Marius Bagdonas – tuo lietuviu gali būti Kauno „Hegelmann“ treneris Andrius Skerla.

„Pradedame kalbėti su techniniu direktoriumi, dėliojame scenarijus. Tiek jis, tiek mes turėsime keletą susitikimų ir pokalbių su galimais lietuviais treneriais. Tikrai turime tų vadinamųjų CV, tikrai jų gauname ne vieną ir ne du, tad netrukus nuspręsime, kaip daryti. Kol kas konkrečių kandidatų neįvardinsime, nelabai šiandien dar yra, kad vyktų kažkokie konkretūs pokalbiai, o lapkričio mėnesį, ką ir buvome sakę, šiais metais ciklą užbaigs mūsų techninis direktorius Reinholdas“, – sakė E.Stankevičius.

E.Stankevičius pridūrė, jog laukti naujojo rinktinės vedlio ilgai nebeteks – tai greičiausiai paaiškės jau kito mėnesio pabaigoje, ir tai nebus vienintelė staigmena Lietuvos futbole.

„Manau, kad tai bus tvirtinama kartu su kitais rinktinių treneriais: jaunimo rinktinės, moterų rinktinės ir taip toliau, tad tikimės, kad lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje jau turėsime pilną trenerių kolektyvą“, – vylėsi LFF generalinis sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.