Ukraina reikalauja FIFA ir UEFA pašalinti Rusiją, kuri siekia įtraukti okupuotus regionus į savo varžybas

Ukrainos futbolo asociacijos (UAF) prezidentas Andrijus Pavelka paragino FIFA ir UEFA pašalinti Rusijos futbolo sąjungą (RFS), kuri ketina integruoti klubus iš okupuotų Ukrainos regionų.

 Andrijus Pavelka.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Andrijus Pavelka.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 11:21 AM

Tiek FIFA, tiek UEFA uždraudė Rusijos nacionalinėms komandoms ir klubams dalyvauti varžybose dėl karo Ukrainoje, tačiau RFS narystės nesustabdė.

Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka pareiškė, kad Rusija integruos klubus iš užimtų Ukrainos rajonų į savo lygas, todėl A.Pavelka sureagavo į tokius planus.

„UAF nedelsdama kreipiasi į FIFA ir UEFA reikalaudama griežčiausių sankcijų RFS, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A.Pavelka. – Reikalausime pašalinti RFS iš UEFA ir FIFA už šiurkštų šių organizacijų įstatų pažeidimą.“

Ukraina pretenduoja surengti 2030 m. FIFA pasaulio čempionatą kartu su Ispanija ir Portugalija.

Anot 47 metų A.Pavelkos, okupuotos Ukrainos sritys tebėra šių planų dalis.

„Spręsdamas daugybę klausimų, susijusių su pasirengimu 2030 m. pasaulio futbolo čempionatui, bendraudamas su kolegomis nuolat akcentuoju mūsų laikinai teroristų užimtų miestų likimą, – sakė A.Pavelka. – Visi jie ginkluotųjų pajėgų didvyriškumo dėka netrukus bus išlaisvinti, o vaikai, gyvenę Kryme, Donecke, Chersone, Luhanske po išlaisvinimo galės dalyvauti pasaulio čempionato renginiuose.“

A.Pavelka nutarė suteikti specialų statusą visiems UAF regioniniams skyriams užimtose vietovėse, todėl bus lengviau planuoti renginius, skirtus vaikų integracijai, vystymo centrų ir akademijų atkūrimui bei turnyrų atnaujinimui.

„Kitas svarbus klausimas – mūsų miestų ir Krymo futbolo infrastruktūros atkūrimas po deokupacijos ir jos įtraukimas į artėjančius pasaulio čempionato renginius“, – tęsė A.Pavelka.

Ukraina nedalyvaus šių metų FIFA pasaulio čempionate Katare dėl pralaimėjimo paskutiniame atrankos etape Velsui.

Rusija buvo pašalinta iš Europos zonos atkrintamųjų varžybų po to, kai Švedija, Lenkija ir Čekija atsisakė žaisti su ja.

FIFA ir UEFA kol kas nepateikė komentarų dėl Rusijos futbolo statuso.

Okupuoto Krymo futbolo klubai iki šiol nežaidė Rusijos čempionate – jiems buvo suteiktas specialus FIFA statusas žaisti vidaus varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.