Po puikių rungtynių Šveicarijoje V. Čeburinas liko savikritiškas: „Nepavyko šių rungtynių planas“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienį UEFA Europos konferencijų lygoje pasiekė puikų rezultatą. Išvykos rungtynėse Lietuvos čempionai sužaidė lygiosiomis 2:2 su garsiuoju Bazelio „Basel“ klubu.

V. Čeburinas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Čeburinas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 9:02 AM, atnaujinta Oct 28, 2022, 11:23 AM

Rungtynės kur kas sėkmingiau pradėjo šeimininkai iš Šveicarijos. Jau 17-ąją minutę „Basel“ pirmavo rezultatu 2:0 ir atrodė, kad rimtos kovos žiūrovai nepamatys. Tačiau atsirado „Žalgirio“ herojus.

42-ąją minutę „Basel“ vartininkui užsižaidus su kamuoliu Mathias Oyewusi sugebėjo atremti jo smūgį ir pelnyti netikėtą įvartį.

Po pertraukos Nigerijos futbolininkas pelnė antrąjį įvartį. Po puikaus Francio Kyeremeh perdavimo M.Oyewusi atsidūrė vienas prieš vartininką ir tiksliu smūgiu rezultatą išlygino.

„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po rungtynių pirmiausiai kalbėjo ne apie puikų išsigelbėjimą rungtynėse, o apie komandos klaidas.

„Rungtynių pradžia buvo ne mūsų naudai, praleidome greitą įvartį, nesusitvarkėme su antra atakos linija, padarėme pakankamai daug klaidų. Leidome varžovui kontroliuoti kamuolį mūsų pirmoje zonoje. Nepavyko šių rungtynių planas. Tik antroje kėlinio pusėje ir pabaigoje pradėjome eiti link to, tačiau ne viską padarėme taip, kaip planavome.

Daug analizavome „Basel“ komandą, padarėme išvadas apie jų veiksmus. Jie žaidė tokį futbolą, kokio tikėjomės. Jie turėjo gana daug progų. Kai kur mus gelbėjo gynėjai, kai kur vartininkas. Buvo rimtų momentų. Mūsų planas buvo priešpastatyti savo žaidėjus prieš jų veiksmus.

Išlyginti rezultatą atsiliekant 0:2 – labai sunku. Esu dėkingas žaidėjams už tai, ką jie nuveikė. Jie grįžo į kovą įmušdami įvartį. Pirmasis įvartis buvo dėl klaidos, tačiau mes taip pat klydome. Antrasis įvartis krito po geros kombinacijos. Pabaigoje abi komandos galėjo laimėti rungtynes“, – išsamiai rungtynes pakomentavo V.Čeburinas.

– Po praėjusių rungtynių sakėte, kad Mathias Oyewusi bėga daugiau nei reikia, tačiau panašu, kad šiandien už tai buvo apdovanotas.

– Pirmasis įvartis krito po vartininko klaidos, bet jis padarė darbą. Antrasis įvartis jo stiliuje – išsirinko tinkamą poziciją, pabėgo nuo gynėjų ir įmušė į vartus.

– Kur yra M.Oyewusi lubos?

– Jis tikrai turi didelį potencialą, tačiau jam dar reikia daug dirbti. Kad jis tobulėtų reikalinga žaidybinė praktika.

– Ką toks sugrįžimas pasako apie komandą?

– Jau sakiau, kad esu dėkingas žaidėjams už tokias rungtynes. Sugrįžti į jas labai sunku. Jie tai padarė, reiškiasi jie jaučia vienas kitą ir yra komandinė dvasia, kuria mėgstama didžiuotis. Ji tikrai yra.

– Viskas spręsis paskutinėse rungtynėse, kuriose reikės laimėti. Kokiomis nuotaikomis „Žalgiris“ eis į rungtynes?

– Kiekvienose rungtynėse grupių etape reikia laimėti norint turėti galimybių patekti toliau. Prieš kelio pradžią kalbėjome, kad ryškių favoritų nėra. Prieš lemiamas rungtynes matome, kad viskas paaiškės pabaigoje per abejas rungtynes.

– Kaip „Žalgiriui“ pavyko sulipdyti tokį charakterį, kad būtų galima luptis net su daug turtingesniais klubais?

– Dar yra ties daug ties kuo dirbti, daug yra procesų komandiniame futbole, tačiau galiu pasakyti, kad komanda susilipdė taip, kad vienas kitą supranta, kovoja vienas už kitą. Šiandien „Žalgiris“ yra tikra komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.