Tunisui – FIFA įspėjimas: šalis gali būti išmesta iš pasaulio čempionato Katare

Tuniso futbolo federacija gavo laišką iš FIFA, kuri įspėjo dėl galimo rinktinės pašalinimo iš pasaulio čempionato Katare. Taip gali atsitikti dėl šalies valdžios kišimosi į futbolo veiklą.

Tuniso futbolo rinktinė gali būti pašalinta iš pasaulio čempionato.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Tuniso futbolo rinktinė gali būti pašalinta iš pasaulio čempionato.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2022, 11:48 AM

„Už kiekvieną FIFA taisyklių pažeidimą gali būti taikomos sankcijos“, – pranešė Tuniso radijas „Mosaique FM“ savo svetainėje.

Tuniso futbolo federacija (FTF) turi pateikti FIFA paaiškinimą dėl Tuniso vyriausybės kišimosi į futbolo federacijos reikalus.

Jei ši informacija bus patvirtinta, pasaulio futbolo valdymo institucija gali sustabdyti Tuniso federacijos veiklą, o tai gresia pašalinimu iš turnyro Katare.

FIFA reikalavimas Tuniso futbolo federacijai yra glaudžiai susijęs su tuo, ką pasakė Tuniso jaunimo ir sporto ministras Kamelis Deguiche'as.

Ministras teigė, kad valdantieji rimtai svarsto apie visų šalies sporto šakų federacijų likvidavimą.

„Primename, kad FIFA narės asociacijos yra teisiškai įpareigotos savo reikalus tvarkyti savarankiškai ir be neleistinos trečiųjų šalių įtakos“, – teigiama FIFA susirašinėjime su FTF.

„Mosaique FM“ pabrėžė, kad už bet kokį šių taisyklių pažeidimą taikomos sankcijos, įskaitant narystės FIFA sustabdymą.

Lrytas.lt primena, kad toks pašalinimas gresia ir Lietuvai, jei Seimas priims Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo įstatymą.

Tunisui tai gali reikšti pašalinimą iš pasaulio čempionato Katare, kur kovos prasidės lapkričio 20 d.

FIFA suteikė Tuniso futbolo federacijai suteikė kelias dienas pasiaiškinti. Buvo numatytas galutinis terminas spalio 28 d., tačiau nėra žinoma, kaip FTF valdžia aiškinasi ir kokį sprendimą priims FIFA.

Tuniso rinktinė pasaulio čempionate Katare pateko į D grupę.

Pirmąsias rungtynes ​​tunisiečiai žais lapkričio 22 d., o jų varžovė bus Danijos rinktinė. Po keturių dienų jie susikaus su Australija, o grupės kovos baigsis lapkričio 30 d. maču prieš Prancūziją.

Jei Tunisas būtų pašalintas iš pasaulio čempionato Katare, jis būtų pakeistas kita komanda, kuri nepateko į finalinį etapą.

„RMC Sport“ teigimu, FIFA tuomet paskirtų komandą, kuri pasaulio reitinge užima aukščiausią vietą, bet nesugebėjo patekti į pasaulio čempionatą.

Ši komanda būtų Italija, kuri pasaulio reitinge užima šeštą vietą.

Tačiau tai yra scenarijus, į kurį sunku žiūrėti rimtai. Tačiau Italijos šansai patekti į pasaulio čempionatą, yra menki.

Labiau tikėtinas kitas variantas: jei Tunisas būtų pašalintas, jo vietą tikriausiai užimtų kita Afrikos rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.